Борбата с мастните натрупвания е неравна битка и разбираме това след години омаломощителни тренировки в спортната зала, поредната диета с заплатено име и десетата опаковка масажен крем за топене на мазнини. Достигаме до тъжната истина бавно, но сигурно – брича, корема и паласките си имат свой паралелен живот и ние трябва да разрушим този баланс с безпощаден, но безопасен метод. Оказва се, че проблемът ни има решение и то е да го замразим. Иновативната процедура – криоадиполиза е сериозна алтернатива на хирургичната липусукция. С нея се разграждат и унищожават мастните натрупвания, без да се нарушава повърхността на кожата чрез контролирано охлаждане. Принципа е следния – мастните клетки са по-податливи на охлаждане в сравнение с другите клетки и по този начин дермата и епидермисът остават незасегнати. Ледената сила стимулира клетъчното разрушаване и естествено отстраняване чрез лимфната система.

Най-съвременния и модерен апарат за криоадиполиза е на Cocoon Medical и се нарича Define. Тя замразява и кристализира 5-те мастни киселини в мастната клетка, при – 11 градуса по Целзий. Досега са произведени само 50 апарата и всичките са продадени в Австралия, от юни тази година ще я има и в България.

Машината, която сериозно ни обнадеждава, че има светлина в тунела има възможност да работи с 4 апликатора едновременно. За сравнение, предшественикът й cooltech може да работи с 2 апликатор в една и съща процедура. Гамата от накрайници на машината включва общо 9 апликатора за различните части на тялото – коремна област, вътрешна и външна част на бедрата, седалището, ръцете и дори двойната брадичка. Най-хубавото е, че те са създадени, така, че да охлаждат на 360 градуса, а именно всяка пластина вътре замразява тъканта до – 11 градуса. По този начин се гарантира плътен контакт между пластините и мазнината и максимално силно и равномерно изстудяване. Резултатът е 30-35% по-добър ефект само след една процедура, в сравнение с досегашните алтернативи на пазара.

Клиничните проучвания показват, че Define замразява 90% от мастната тъкан в апликатора, което означава, че ефекта ни е почти гарантиран, а самочувствието ни по бански в пъти по-добро.

С Define могат да се третират всякакъв вид мазнини – от меки до твърди на големи и малки зони, с всякаква форма. Към машината има и 9 темплейта за правилна и максимално точна диагностика на мастната тъкан, така че когато отидем да пробваме това чудо на техниката, можем да се доверим, че анализа на тялото и мазнините ни ще покаже с точност и техниката за третирането и.

Времетраенето на процедурата е 60 мин., като всеки накрайник работи с вакуумно засмукване и на – 11 градуса по Целзий. Така се дава възможност всичките 5 вида мастни киселини в мастната клетка да замръзнат и да бъдат унищожени. Болка не се усеща по време на манипулацита, а след премахване на накрайниците, зоната възвръща нормалната си телесна температура до минути.

Резултатите виждаме след месец. Следващата процедура е добре да направим до 40 дни след това, а препоръчителните бройки на процедурите са в зависимост от големината на натрупването, но до 3 процедури при по-упорити натрупвания са достатъчни да се сбогуваме с тях.

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.