ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА ПОД 30: ИНВЕСТИЦИЯ С БЪДЕЩЕ

Грижата за кожата от най-ранна младежка възраст е инвестиция с бъдеще и ние знаем това. Истината е, че тя ни спестява много повече усилия в последствие от колкото тези, които ще инвестираме в нея, когато го направим навреме.

В надпреварата с времето, влизаме умно само, когато осъзнаваме нуждата от специално внимание за кожата ни, навреме. И за да сме про в първите стъпки към забавяне хода на времето, искаме съвет с какво е необходимо да започнем от професионалист с повече от 20 години опит в сферата – д-р Петрана Каляшева отговаря на въпросите ни, как да се грижим за кожата си и да се радваме на свежия и вид, без да се лишаваме от чара на младежкия живот!

 

S.B.: Какво трябва да знаят младите момичета за кожата си и необходимите грижи за нея, когато са под 30 години?

Д-р Каляшева: Състоянието на кожата в тийнеджърска възраст и последствията от този период оказват влияние върху грижите, които трябва да полагаме за кожата. Годините по време на тийнейджърството и след това са периодът, в който трябва да си създадем навик за редовното използване на измивни средства, които да са съобразени със състоянието, с типа на нашата кожа. Задължително е веднъж месечно да правим почистване на лицето. Всеобща заблуда е, че почистване се прави само при акнеична кожа – всеки тип кожа трябва да бъде почистван редовно.

S.B.: Много жени се борят с белезите от акне от тинейджърските си години, как вие решавате този проблем?

Д-р Каляшева: Белезите от акне е най-разпространеният проблем сред жените под 30 г. Те са причина за понижаване на самочувствието, защото представляват деформация за кожата, която е видима и не може да бъде заличена с грим. За щастие, медицината предлага лазерни процедури и пилинги, които са предназначени за третирането на белези. В зависимост от състоянието и нуждата на кожата специалистът по естетична медицина изготвя индивидуален план за третирането й, който да включва различни процедури. Много важно е пациентите да са запознати, че тези процедури се правят само през зимния сезон, когато слънцегреенето е много слабо, в противен случай третираната зона може да пигментира.

S.B.: Какви процедури предлагате на младите момичета, които искат да се грижат за сияйния и свеж вид на кожата си и да я запазят максимално дълго време така?

Д-р Каляшева: От изключително значение е да започнем грижата за кожата от ранна възраст. Колкото по-навреме започнем с поддържането на сияйния й, здрав и младежки вид, толкова по-лесно ще ни бъде през годините да запазим свежестта й. Препоръчвам на момичетата под 30 г. да поставят скинбустери, които хидратират кожата и подобряват нейната еластичност.

S.B.: В периода 25-30 години ли е най-подходящо да започнем първите превантивни анти ейдж стъпки и какви бихте препоръчали Вие?

Д-р Каляшева: Всяко лице остарява различно, в зависимост от много фактори като генетична предразположеност и начин на живот. Няма точно определена възраст, на която трябва да се започнат процедурите против остаряването. В периода между 25-30 г. се наблюдава появата на първите признаци на стареене. Тогава, в зависимост от вида на му, се предприемат съответните мерки – дали ще бъде поставяне на ботокс, хиалуронов филър или пък някакъв вид апаратна процедура. Колкото по-рано се третират признаците  на остаряването, толкова по-добър ще бъде ефектът.

S.B.: Има ли манипулации, които твърдо не препоръчвате на пациентките си под 30 или това е строго индивидуално?

Д-р Каляшева: Задължително е манипулациите да бъдат съобразени със състоянието на кожата – то ще подскаже кога е най-правилният момент да започнем. Доверете се на специалист по естетична медицина, който да може да прецени кога и с какво е добре да започне.

S.B.: Вашият най-важен бюти съвет към дамите под 30 години?

Д-р Каляшева: Да не целят да се обезличават – естетичната медицина предоставя възможност да подчертаваме красотата ни, без да губим своята идентичност. Подберете козметиката си правилно и следете за първи признаци на остаряване.

 

За повече информация и лична консултация с д-р Петрана Каляшева, можете да си запишете час на GSM: +359 886 888 668, +359 885 880 990 www.drkaliasheva.com

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.