BEAUTY КАЛЕНДАР

Януари – месец на новогодишните решения и обещания. Лошите, стари навици нямат място в новия ни план, а когато той е свързан с красота ни знаем, че доброто планиране е толкова важно, колкото и пристъпването към осъществяване на целите.

За това как да организираме във времето най-правилно бюти процедурите по-пътя към по-красивата, млада и поддържана кожа, разговаряме с д-р Петрана Каляшева. Тя ще ни преведе през годишните сезони и ще начертае за нас, календара на красотата, който да спазваме, за да подходим разумно към целите си:

 

S.B.: Д-р Каляшева, в началото на новата година винаги поставяме пред себе си нови цели, когато говорим за красота какво според Вас е добре да включим като наша цел за 2021г.?

Д-р Каляшева: Да се чувстваме добре в кожата си. Не се притеснявайте, ако не сте сигурни от какво имате нужда, за да се чувствате по-красиви и самоуверени. Доверете се на специалист по естетична дерматология, който да изготви индивидуален план за вашето лице и кожа. Поставете си за цел да отделяте повече време за себе си и външния си вид и сами ще отбележите колко по-добре се чувствате.

S.B.: На какъв принцип изграждате индивидуалния бюти календар на всяка Ваша пациентка? Какви фактори взимате предвид при това планиране?

Д-р Каляшева: Всяка жена има различна генетична предразположеност, ежедневие и влияние на външни фактори като стрес и слънцегреене например. Когато пациентът дойде при мен, аз първо поглеждам състоянието на неговата кожа и лице, а след това искам да ми сподели какво не харесва и би желал да промени. В зависимост от гореизброените фактори, както и нагласата на пациента, преценявам какви процедури, разпределени във времето, биха се отразили добре на външния вид и удовлетвореността на пациента.

S.B.: Знаем, че независимо от индивидуалните особености на всеки, има някой основни правила за разпределение на бюти процедурите през годината в зависимост от сезонността, времето необходимо за възстановяване и т.н. Разкажете ни какви са основните принципи при това планирането, които трябва да спазим?

Д-р Каляшева: Има определени процедури, които не могат да се извършват всеки сезон, докато други е препоръчително да се извършат в определен такъв. Малко хора са запознати със сезонността на процедурите, затова е препоръчително да се направи консултация със специалист, който да насочи пациента кога е най-добре да направи процедурите, които са препоръчителни за него.

S.B.: За какви манипулации е най-подходящ зимния период и как ни съветвате да организираме първото тримесечие от януари до март?

Д-р Каляшева: Ако имате образувани петна, които искате да заличите, или пък имате белег, който искате да премахнете, зимата е сезонът, в който да го направите. Това включва процедурите IPL за заличаване на петна, лазерен фраксел, както и химичния пилинг. Пациентите, които забелязват отпускането на горния или долния клепач, могат да се възползват от малкото слънцегреене през зимния сезон и да направят неоперативна блефаропластика. Не трябва да се забравя да се обръща внимание и на ръцете, които в повечето случаи държим незащитени от сухото и студено време. За да възвърнем тяхната свежест през зимата, препоръчвам поставянето на скинбустер, който видимо да подобри тяхното състояние.

S.B.: С идването на пролетния сезон какво е време да предприемем?

Д-р Каляшева: За да се чувстваме готови за лятото, периодът от края на зимата и настъпването на пролетта е най-подходящ за лазерно обезкосмяване. Така ще има време да се извърши пълния пакет от процедури, необходими за постигането на максималния ефект. Пролетта е подходяща за започването и на процедури за влизане във форма, като например радиочестотния лифтинг, Body Fx за третиране на целулит и неоперативния лифтинг Hi-Fu. Също така, е много важно да не забравяте да отделяте време веднъж месечно за почистване на лице. Попитайте вашия естетичен дерматолог за състоянието на вашата кожа и той ще ви препоръча естетичните манипулации, от които имате нужда.

S.B.: Разкажете ни за какви манипулации е най-подходящ летния сезон?

Д-р Каляшева: През летния сезон пациентите основно залагат на естетичните процедури като инжектиране на хиалуронов филър, поставяне на ботокс, както и една от любимите ми процедури – хидратацията на лицето, шията, деколтето и ръцете със скинбустер. Това е така, защото в следствие на обилното слънцегреене кожата загрубява, изсушава се, а поради присвиването на очите от силното слънце могат да се образуват бръчки, които да ни дразнят и искаме да заличим.

S.B.: С есента и завръщането към градския ритъм на живот след летните ваканции е време да обърнем повече внимание на кожата ни. Активната почивка често оказва влияние и върху тялото ни. Какъв е SOS плана за есента?

Д-р Каляшева: Не бива да се оставяме летният сезон да остави трайни следи върху кожата ни. Колкото повече време отлагаме процедурите през летния сезон, толкова по-трудно ще възстановим здравия и сияен вид на нашата кожа. Най-честият проблем след края на лятото са липсата на хидратация, която може да се възстанови с поставянето на скинбустер в съчетание с кислородна OXY терапия. Колкото повече стоим на слънце, толкова по-бързо се разгражда хиалуронът в организма. Затова през есенния сезон се правят поддържащи процедури с хиалуронови филъри.

S.B.: Зимният период, най-подходящ ли е за по-сериозни и изискващи по-дълъг възстановителен период манипулации?

Д-р Каляшева: Разбира се. Това е периодът от годината, в който всички процедури могат да се извършват. Намаленото слънцегреене ни дава възможност да третираме всички белези, дори и появилите се през летния сезон, затова планувайте този тип процедури за зимата.

S.B.: Вашият съвет за красота, който няма сезон?

Д-р Каляшева: Естествената, навременна намеса на специалиста няма сезонност. Изберете естетичен дерматолог с опит, който да гледа на вашето лице в дългосрочен план и който ще се ръководи по вашите желания, но без да преминава рамките на естетичното. Никога не пренебрегвайте зоните ръце, шия и деколте, защото те издават възрастта и състоянието на кожата, затова поставяйте регулярно скинбустер в тези зони.

 

За повече информация и лична консултация с д-р Петрана Каляшева, можете да си запишете час на GSM: +359 886 888 668, +359 885 880 990 www.drkaliasheva.com

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.