КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЕСТЕТИЧНИТЕ КОРЕКЦИИ ПРЕЗ ЛЯТОТО

За “правилата на играта” или това кога е най-подходящо да правим естетичните корекции през лятото и как да удължим тяхната ефективност, разговаряме с един от водещите дерматолози в България – д-р Петрана Каляшева:


S.B.: В периода на започващите летни отпуски, какво е добре да знаем за естетичните корекции? Имат ли сезонност тези интервенции?

 

Д-р Каляшева: Естетичните процедури нямат сезонност, за разлика от някои лазерни процедури например, при които ни се налага да се съобразяваме със слънцегреенето. Лятото се свързва с отпуските и морските почивки, които през по-голямата част от времето прекарваме без грим, който да запушва порите на лицето ни. Липсата на грим представлява дискомфорт за голяма част от дамите, които са свикнали в ежедневието си да подчертават своите черти с помощта на макиаж. Затова един от най-предпочитаните моменти за извършване на естетични процедури е непосредствено преди и по време на летния сезон.

 

S.B.: Колко дни по-рано е добре да поставим ботокс преди летния ни отпуск?

 

Д-р Каляшева: За поставянето на ботокс е от значение да следим периода, който е изминал от предходното поставяне, така че да не се поставя по-рано от 3 месеца след последната процедура. Тъй като ефектът на ботокса не се проявява веднага, е необходимо да се изчакат 14 дни, така че да се види резултатът. Мускулите на лицето се развиват по различен начин и може да има асиметрии, затова може да бъде необходимо да се направи корекция, наречена „ретуш“. Поради тази причина, за да сме сигурни, че резултатът ни харесва, когато сме на почивка, трябва да го поставим 14 дни по-рано.

 

S.B.: Когато говорим за филъри, кога е най-правилния момент да ги поставим ако ни предстои плажуване?

 

Д-р Каляшева: Първите няколко дни след поставянето на хиалуронов филър е препоръчително да се избягват топлинни процедури, защото филърът се разгражда по-бързо при високите температури. Направете плануваната почивка не по-рано от две седмици след процедурата.

 

S.B.: Какви процедури е добре да включим между морските ни пътувания, за да е хидратирана и сияйна кожата, въпреки слънцето?

 

Д-р Каляшева: Слънцето изтощава кожата, в следствие на което тя загрубява и губи своята свежест и еластичност. За да се избегне това негативно влияние на слънцето съветвам пациентите си да поставят редовно скинбустери за сияйна кожа. Също така, препоръчвам почистване на лицето, както и хидратираща OXY терапия, която да допринесе за възстановяването на хидратацията.

 

S.B.: Вашият личен съвет, за това как да предпазим кожата на лицето и тялото си през лятото?

 

Д-р Каляшева: Задължително е да се използва слънцезащита и да се избягва плажуването в обедните часове, когато слънцето е най-силно. Макар и да не се забелязва, слънцето оставя своите следи върху кожата и тя се състарява и изхабява по-рано. Колкото по-малко се грижим да предпазваме кожата си през слънчевите дни, толкова по-рано ще започнат да се появяват следите от остаряването.

 

За повече информация и лична консултация с д-р Петрана Каляшева, можете да си запишете час на GSM: +359 886 888 668, +359 885 880 990 www.drkaliasheva.com

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.