Д-Р КАЛЯШЕВА: НАЧИНЪТ НА ЖИВОТ ОПРЕДЕЛЯ И ПРАВИЛНАТА ГРИЖА ЗА КРАСОТАТА НИ!

Вечно в движение, работещи от вкъщи, майки или бъдещи такива,  пред фотообектива или на големия екран – ритъмът ни на живот често определя и часовете ни за красота, какви процедури да изберем и колко време да им посветим. Когато единственото ни желание е да ги внедрим и подчиним на индивидуалния си ритъм е време да направим отново бюти процедурите удоволствие и приятен ритуал, вместо трудноизпълними задължения.

А дали това е възможно разбираме от д-р Петрана Каляшева, която успява да ни убеди, че да поддържаш младостта на кожата си е въпрос на правилно планиране и преценка от добър специалист.

 

S.B.: Кажете ни кой е най-добрият подарък, който може да си направи за празниците една жена при вас, така че да освежи визията си и повдигне настроението си?

Д-р Каляшева: Най-добрият подарък за една жена е онзи, който я кара да се чувства добре в кожата си, а моята работа е да разбера каква е индивидуалната й нужда и как да я зарадвам с резултата. Когато пациентът дойде при мен, аз първо преглеждам състоянието на лицето, шията, деколтето и ръцете. След това го изслушвам каква е причината да дойде при мен, какво не харесва в себе си и би искал да подобрим. Тогава вече мога с точност да кажа коя процедура би била най-подходяща, така че той да се почувства доволен от посещението си при мен. Като избор за подарък за празниците, повечето дами залагат на процедурите с моментален ефект като поставянето на хиалуронов филър или скинбустер, докато други предпочитат да се зарадват с лазерна или козметична процедура. Зимата е най-подходящият сезон да си подарим пакет за лазерна епилация, така че да сме готови за лятото, затова и е сред най-добрите идеи за подарък.

S.B.: Ако сме от тези жени, които сме вечно забързани и нямаме достатъчно време за редовни и последователни процедури, какво ще препоръчате да направим, така че да върнем бързо младия и свеж вид на кожата си?

Д-р Каляшева: Външните фактори като стрес и забързано ежедневие оставят следи върху кожата ни, затова не трябва да оставяме тези белези да се задълбочават. Препоръчвам на тези жени периодичната хидратация със скинбустер, защото ефектът от процедурата е моментален, а процедурата трае няколко минути. Освен това, за облекчение на дамите със забързано ежедневие, препоръчвам да направят серия от процедури лазерна епилация. Това им спестява изключително много време от редовното обезкосмяване с другите методи, безболезнено е и резултатът е гладка кожа. Бих препоръчала да отделят и време веднъж годишно, през зимния сезон да направят пилинг на лицето, който да подобри състоянието на кожата на лицето.

S.B.: Много от нас в момента работим от вкъщи, социалната изолация е факт. Как можем да използваме ползотворно времето в името на нашата красота, извършвайки процедури изискващи по-дълъг възстановителен период?

Д-р Каляшева: Социалната изолация дава възможност на дамите да извършват всички процедури, но най-благоприятен е моментът за извършване на лазерните процедури, след които е необходимо да избягваме слънчевите лъчи. Затова на тези жени препоръчвам да се възползват от стоенето вкъщи, далеч от слънцето, за да направят процедури като лазерното подмладяване с лазерен ресърфейсинг, неоперативната блефаропластика за изгаряне на долен и горен клепач, както и IPL процедурата за заличаване на петна.

S.B.: Какво могат да правят в името на красивата и сияйна кожа бременните жени в периода на бременността?

Д-р Каляшева: Всякакви естетични и лазерни процедури са забранени в този период. Много често жените си мислят, че веднага след като родят могат да започнат с процедурите – това не е така, защото е необходимо да спре процесът на кърмене. Въпреки това, не трябва да спират да се грижат за състоянието на кожата, затова препоръчвам на бременните жени да правят почистване на лице и хидратираща кислородна OXY терапия, които могат да бъдат извършвани в този период.

S.B.: Знаем, че имате много известни клиенти от различни сфери на шоубизнеса и общественото пространство. Какви процедури са подходящи за хората, които са в тези среди?

Д-р Каляшева: Хората, които са в сферата на шоубизнеса, често са пред камера, която разкрива всички несъвършенства. Затова е необходимо редовно да се следи какво е състоянието на кожата – дали е хидратирана, има ли петна, налице ли е започването на отпускане в някои зони или появата на бръчки. При всички пациенти, независимо от сферата им на дейност, от значение е редовната, навременна грижа, която да предотврати оставянето на трайни следи.

S.B.: Кои са подходящите манипулации с подмладяващ ефект за по-консервативните дами, които искат само леко освежаване и се страхуват от големи промени?

Д-р Каляшева: Много жени се притесняват от инжекционните процедури, които обаче имат много по-дълготраен и видим ефект върху кожата. В случай, че дамата не иска да се подлага на такава процедура, но все пак иска да се погрижи за своята кожа, препоръчвам да се извършва редовно почистване на лице, съчетано с хидратираща OXY терапия. Ако се наблюдава започването на отпускане на кожата могат да се започнат процедурите с радиочестотен лифтинг или пък неоперативния лифтинг HI-FU, които имат ефект като след оперативна намеса, но без постоперативен период.

 

За повече информация и лична консултация с д-р Петрана Каляшева, можете да си запишете час на GSM: +359 886 888 668, +359 885 880 990 www.drkaliasheva.com

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.