30 000 процедури. Струват ли Ви се достатъчни, за да поверите тялото си на специалист, който има такава внушителна бройка в професионалната си биография?

Надежда Васева ни впечатлява с деликатната, но същевременно уверена усмивка, с която ни посреща в Evolution Aesthetic&Laser Center. С размаха на истински професионалист, който познава материята повече от добре, тя хвърля светлина на всички въпроси, на които досега не бяхме получавали ясни и категорични отговори. Компетентността ù не е случайна. Завършила е Медицински университет, изучавала е рехабилитация, лекарствена безопасност и здравен мениджмънт. Специалист с дългогодишен опит и сертифициран терапевт на една от най-популярните компании за лазерни технологии, тя е един от малкото в България с 30 000 броя направени лазерни процедури. Като част от екипа на Evolution от самото му създаване, тясната ù профилираност ни изненадва повече от приятно и ни кара да се оставим в ръцете ù без притеснения – привилегия, която вече можем да си позволим.

S.B.: Надежда, при кои пациенти лазерната епилация е задължителна и единствен подходящ метод?

Н.В.: Това са пациенти с тежки хормонални проблеми, дисбаланси, които предизвикват засилено и трайно окосмяване, което може да бъде не само естетичен проблем, а и много голям фактор за социална изолация и психични проблеми впоследствие. Обикновено в тези случаи окосмяването обхваща освен цялото тяло, но и лицето.

Друга група са пациентите, при които има категорична непоносимост към методи като бръснене и кола маска. При тях се образуват неприятни враствания, зачервявания, обриви, които често са не само нелицеприятни, но и болезнени. При тези по-тежки групи пациенти епилацията с лазер е задължителна и ако те спазват всички мои препоръки, могат завинаги да забравят проблемите си след курс от процедури.

Този тип пациенти са най-големите предизвикателства в моята професия, но от тези случаи получавам и най-удовлетворяващите крайни резултати. Работя вече повече от 9 години в тази сфера и вярвам, че да връщам увереността и самочувствието на хората, които идват при мен, е мое призвание. Намирам истинския смисъл да продължавам да се уча и надграждам себе си всеки ден, когато видя благодарните лица на тези хора.

S.B.: Знаем, че в естетичен и лазерен център Evolution работите с лазери от последно поколение, това ли е определящо за ефективността на процедурите и има ли значение човешкият фактор?

Н.В.: Добрата техника сама по себе си в неопитни ръце е опасна точно толкова, колкото и най-старата. Разбира се, препоръчително е да работим с последно поколение апаратура, както е при нас, защото така времето за процедура е скъсено, комфортът и безболезнеността са гарантирани, а крайният резултат се вижда след малко на брой процедури. Важно е обаче терапевтът, който прави процедурите, да е много добре обучен. Той трябва да може не само да се придържа към протоколите за работа с всеки лазер, но и да знае как и кога да индивидуализира манипулациите спрямо пациента. Това е привилегия само на опитния специалист, който е с тясна специализация, сблъсквал се е с различни клинични картини и е видял много крайни резултати.

В моята работа резултатите говорят сами – след 30 000 броя процедури аз все още помня всеки един пациент и знам пътя, който съм изминала с него, докато дойде етапът да се виждаме един път в годината единствено за поддръжка. Индивидуалният подход към всеки един случай е мое верую.

S.B.: Кои са най-важните неща, които отличават клиника Evolution, когато говорим за лазерна епилация?

Н.В.: Действителни резултати се постигат, когато процедурите се правят от медицински специалисти. В Evolution държим и на предварителната консултация с дерматолог при специфични проблеми или хормонални смущения. Изискваме изследвания, преди да започнем работа с пациента, и се запознаваме детайлно със здравния му профил.

Ако не е подходящо да се прилага лазерна епилация, отказваме процедурата. Това се е случвало често, защото за нас е важен крайният резултат и доволният клиент. Ние знаем, че в бъдеще той ще стане наш посланик и най-добра реклама, а не се водим единствено и само от моментен финансов интерес.

Всеки пациент в нашата клиника има свой индивидуален картон, така че да може да се проследи неговото повлияване от всяка процедура и да се определят специфичните му нужди. Тази политика на профилираност тук ни отличава, ние сме тесни специалисти и сме едни от малкото клиники в България, които са въвели този начин на работа. Технологиите, с които работим, гарантират ефективност, не позволяват пигментации и изгаряния. Разбира се, всеки лазер може да изгори, но вероятността това да се случи, когато работи специалист с опит, е минимална, защото той знае как да адаптира правилно технологията. Тук работим с 4-то поколение лазер, който е най-сигурният и ефективен метод, познат до момента.

S.B.: Какво трябва да знаят пациентите, преди да започнат с първата си процедура лазерна епилация?

Н.В.: Пациентите трябва да са наясно с няколко неща, за да не останат разочаровани и да не загубят мотивация. Първо, относно белия косъм е добре да се знае, че той не може да се повлияе дори и след дълга обработка.

Светлият косъм обаче може и тук идва моментът на правилното диагностициране и адаптация на манипулацията, за да е максимално ефективна лазерната епилация.

Друг казус, който трябва да се третира много внимателно, е мъховидният растеж. Особено в някои зони като лицето, когато няма плътност на корена, енергията на лазера може да се натрупа в повърхностния слой на кожата, което да предизвика пигментация или дори да стимулира окосмяването. Получава се обратният ефект и точно в тези случаи протоколът трябва да се адаптира правилно. Тогава започва истинската работа на специалиста, за да направи процеса обратим. Често имам пациенти, които идват от други центрове след години опити да премахнат нежеланото окосмяване. Това са много труден тип клиенти, защото те са разочаровани, загубили са доверие и не вярват, че могат да решат проблема си. Ако обаче спазват изискванията за периодичност при третиране на космите, могат да останат приятно изненадани, стига да попаднат в правилните ръце. Винаги напомням на пациентите – космите не трябва да се отскубват, а да се бръснат, за да се стимулира растежът им и те да израснат изцяло, а не на интервали, тоест растежът да е едновременен. Интервалите, на които викаме пациентите, са освен зададени в протоколите и съобразени спрямо индивидуалните случаи за постигане на дълготраен резултат. Много често съм връщала пациенти, които смятам, че все още не са достигнали достатъчно израстване на окосмяването. Това може да бъде преценено само от опитен специалист.

Вярвам, че за 9 години съм постигнала онова професионално познание, което ми помага всеки ден да давам на пациентите си най-доброто от себе си с помощта на технологиите.

 

Повече за предлаганите услуги в Evolution Aesthetic&Laser Center може да прочетете в техния уебсайт: www.evolution.bg

 

 

 

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.