Д-Р ТРАЧЕВА: В НАШИЯ ЦЕНТЪР ИМАМЕ ЗА ЦЕЛ ДА ПОСТИГНЕМ ТРАЕН И ОКОНЧАТЕЛЕН ЕФЕКТ ОТ ПРОЦЕДУРИТЕ ПРИ ВСЕКИ НАШ КЛИЕНТ!

За мечтаната гладка кожа и това възможно ли е завинаги да решим проблема с нежеланото окосмяване, говорим с д-р Трачева, дългогодишен, опитен специалист и основател на лазерен център Body Aesthetics.

 

S.B.: Д-р Трачева, Вие предлагате лазерна епилация от ново поколение, считана и в световен мащаб за най-ефективната технология. Кажете ни, какво я прави по-различна от тези процедури за лазерна епилация, които в последните години се предлагат на други места?

Д-р Трачева: Лазерната епилация не е нова технология. И ако до преди няколко години беше непозната и витаеха митове за това че е опасна и безрезултатна процедура, достъпна за хора от по-големи и развити страни и градове,  то към днешна дата се превърна в доста разпространена и утвърдена необходимост и удобство за справяне с нежеланото окосмяване за всеки, който пожелае.
Трябва обаче да се разграничат по качество услугите, които се предлагат. Защото въпреки усъвършенстването на метода и технологиите, все още има места, които се водят по остарели принципи на работа и използват остарели апарати. И все още има хора, които ходят с години ( 6-8-9 години) на лазерна епилация и са доволни от резултата. Това превръща лазерната епилация в метод за обезкосмяване, подобен на кола маска, но без отскубване на косъма. А не е в това идеята – лазерната епилация трябва само с няколко процедури да доведе до траен ефект на обезкосмяване, който да продължи с години.
Именно това прави лазерната епилация при нас по-различна – в нашия център работим с високотехнологична медицинска апаратура, прилагана от подбран и обучен екип с медицинско образование, който има за цел да постигне траен и окончателен ефект от процедурите при всеки наш клиент.

S.B.: Как гарантирате резултатите, които се постигат с Вашата технология за лазерна епилация?

Д-р Трачева: Преди всичко с това, че постигнатите индивидуални резултати при всеки клиент за нас  са поне толкова важни, колкото за самия него, че дори и повече.  Ние ясно си даваме сметка, че освен че носят несравним комфорт, нашите процедури променят чувствително качеството на живот и самочувствието на човек. Именно затова подхождаме с огромна отговорност и ценим доверието на хората, избрали да използват нашите услуги. Разбира се, от огромна важност е използваната апаратура и компетентността на терапевтите ни, които са с медицинско образование. Преди всяка процедура правим детайлна консултация с всеки нов клиент, на която подробно обясняваме какво представлява лазерната епилация, както и какви са условията от изключителна важност, за да извършим качествена услуга с оптимални резултати (като излагане на слънце, подготовка с бръснене, спазване на периоди между процедурите и др.).
За да дадем допълнителна сигурност и стимул на нашите клиенти, ние предлагаме безсрочна гаранция за лазерна епилация, ако бъдат  спазвани предварително обяснените и уточнени условия за безопасна и качествена лазерна епилация.

S.B.: За всеки ли, независимо от цвета на кожата и окосмяването, е подходяща системата GentleLase Pro и кои зони могат да се третират с нея?

Д-р Трачева: Centle Lase Pro  е александритен лазер. Това означава, че се характеризира с дължина на вълната, която оптимално се поглъща от пигмента меланин в косъма. Но тъй като пигментът в кожата е същия, при тъмни кожи крие риск от изгаряне. Затова с Gantle Lase Pro третираме до 3-ти фототип по скалата на Фицпатрик. По време на  курсът от процедури с Gentle Lase Pro не бива да има интензивно излагане на слънце и натрупване на тен – което се приема като недостатък понякога. От друга страна пък дължината на вълната, съчетана с изключително къс импулс, са огромното му предимство пред останалите лазери на пазара при третиране на фини и светли косми. Със светлото и фино окосмяване лазери, позволяващи излагането на слънце, не могат да се справят. За да има резултат от процедурата с Centle Lase pro е достатъчно косъмът да не е прозрачен, а да съдържа дори и минимално количество пигмент, това е доказано най-ефективният лазер в света за такива случаи. Трябва да се знае, че с мъхообразно и прозрачно окосмяване, както и бели косми (или „старчески“ косми) не би могъл да се справи никой лазер заради същността на процедурата – светлината от лазера се поема от пигмента в косъма, доставя се до неговия корен, където се трансформира в топлина, която  унищожава фоликула.
Можем да третираме всичи зони по тялото. Много изкушаваща е лазерната епилация освен като удобен начин за обезкосмяване и в случаи, при които за получава възпаление на зоните след бръснене или кола маска, както и при образуване на обърнати и враснали косъмчета, защото още след първата процедура те започват да изчезват.

S.B.: Колко процeдури са достатъчни за да видим резултат?

Д-р Трачева: Според клинични проучвания проведени от производителите на апарата сред стотици хиляди пациенти, при над 70 % от случаите са достатъчни 6 процедури, за постигане на 80-89 % обезкосмяване в зоната на третиране.
Резултатът е забележим още след първата процедура – около 14 дни след нея третираните косъмчета опадат, наблюдава се забавяне в растежа, а след 4-тата процедура има и значително разреждане в окосмяването и голямо забавяне в растежа.
Разбира се, според индивидуалните особености на всеки човек, резултатите след всяка процедура са различни, дори и при един и същи човек, но при третиране на  различни зони можем да имаме различен резултат.
За успешен резултат от лазерна епилация приемаме такова редуциране на окосмяването, при което са останали единични косми или прозрачно мъховидно окосмяване, което не се забелязват при оглеждане на зоната от 30 см. и почистваме не регулярно, а когато се налага. 100% премахване на окосмяването и завинаги е непостижимо с нито един метод за обезкосмяване и такъв резултат не бива никой да обещава.

S.B.: Болезнена ли е процедурата и какво трябва да знаем преди да се подложим на нея?

Д-р Трачева: Не бих казала, че е болезнена, но и със сигурност не е усещане, което да не може да се издържи от човек, използвал епилатор или кола маска преди това. Това, което се усеща по време на процедура е леко „боцкане“, което трае само по време на провеждане на импулса и преминава за части от секундата. По-скоро може да бъде описано като изнервящо при третиране на по-големи зони, отколкото нетърпима болка.

Важно е да се знае, че лазерната епилация се прави през определен период от време. И този период не е всеки месец, както се практикува все още на много места с по-скоро финансова цел. За да е ефективна лазерната епилация, космите трябва да бъдат в активна фаза на растеж – в която са свързани със своя корен, за да доставят енергията от лазера до него и да унищожат фоликула му. Този период е съобразен с цикъла на растеж на космите и е различен за различните зони, които третираме – 30-40 дни за зона лице, 45-60 дни за зони от торса и 60-90 дни за зона крака. В даден период от време, когато извършваме процедурата, само около 20 % от окосмяването е в активна фаза на растеж. Затова и са необходими курс от процедури (обикновено около 6-8 процедури) , за да бъдат третирани всички „порции“ косми.

S.B.: Има ли значение сезонът, в който решим да започнем с първата си процедура?

Д-р Трачева: Истински важно преди започване на курс от  процедури е да се разбере същността им и да се вземе информирано решение за това кога е подходящо да се правят те в зависимост от навиците и ритъма на живот на всеки.  Ако сме от хората, които са свикнали лятото да се излагат интензивно на слънце и да трупат тен, то тогава лятото не е добър вариант да започвате процедури, оставете ги за есента, след като е паднал тенът. Но дори и тогава е важно да знаете, че с напредване на курсът от процедури, за да можем да сме ефективни и да постигнем обещаните резултати, ние трябва да повишаваме параметрите, което означава, че нов тен би ни саботирал.
Аз винаги съветвам хората, които са решили да направят лазерна епилация и да отделят определена сума за това да го направят качествено веднъж, макар и да им коства едно лято без активно излагане на слънце, за сметка на безброй много безгрижни дни и лета, в които няма да мислят за премахване на космите. Определено си струва!

S.B.: Необходимо ли е да се правят поддържащи процедури след направен пълен курс при Вас?

Д-р Трачева: След проведен курс от процедури и постигнат резултат, който удовлетворява клиента, от поддържащи процедури има нужда само, когато и ако са необходими. Т.е. ако клиентът има останало окосмяване, което не го притеснява – останали са  единични косми, които се налага да премахва веднъж на 2-3 месеца или когато ги забележи, поддържащата процедура е по желание. Ако след курс от 6-8 процедури все още продължава да има равномерен растеж, то вероятно има нужда от по-дълъг курс от процедури поради индивидуални особености (повишено окосмяване или хормонален дисбаланс). Възможно е след време след курс от процедури под действие на страничен фактор (лекарства, хормонални промени) да се наблюдава нов растеж, но това обикновено са нова порция косми от фоликули, които към момента не са били активни (т.нар. спящи фоликули). Все пак в нашата природа е заложено да имаме окосмяване и това, че сме намерили начин да се справяме с него не дава сигнал на организма ни да спре да произвежда стимули да поддържа това окосмяване, колкото и да не ни харесва то.

S.B.: Има много митове за това дали лазерната епилация може да се прави от всеки независимо от здравословното му състояние. Кажете ни трябва ли да се страхуваме от нещо и има ли здравословни фактори, с които се налага да се съобразим?

Д-р Трачева: Лазерната епилация като всяка процедура си има противопоказания. Част от тях са свързани с моментни състояния като алергия с кожна изява (обрив) например, или прием на фоточувствителни медикаменти, използване на козметика с киселини. Лазерна епилация не може да се прави при бременни и кърмещи жени, поради липсата на достатъчно проведени клинични изследвания, а не защото би била вредна. След приключване на кърмене и възстановяване на хормоналния баланс, процедурите могат да бъдат започнати или подновени. Някои заболявания като епилепсия и Витилиго са абсолютни противопоказания за извършване на процедурата.

Относно митовете – все още се разпространява този, че лазерната епилация е опасна и може да доведе до злокачествено заболяване или пък стерилитет при процедури на интим например. Това не е така обаче, защото при лазерната епилация няма „радиация“, която да увреди кожата или организма. Използваната светлина е фокусирана и с точно определена дължина на вълната, насочена и е с такива физични характеристики, че да се „погълне“ от тъмните структури в кожата (обикновено космите) и да се преобразува в топлина, достатъчна да увреди избирателно само космите.

S.B.: Вашия личен съвет за това как да направим максимално ефективен курса за лазерна епилация?

Д-р Трачева: Моят съвет е, когато решите да правите лазерна епилация да определите какви са очакванията ви и какви резултати желаете да постигнете – ефективна лазерна епилация, която да доведе до окончателни резултати, което включва повече първоначално вложени средства, стриктно спазване на интервалите между процедурите и стриктно предпазване от слънце, или желаете по-евтини единични процедури (които разпределени във времето могат да излязат дори и по-скъпо),  които да правите, когато ви е удобно, но редовно в продължение на години. Доверете се на проверено място, със сертифицирана медицинска апаратура и терапевти.

 

Може да научите повече за предлаганите от тях услуги на http://bodyaesthetics.bg/ и да запишете своя час за консултация на телефон +3598 7773 7772.
Body Aesthetics сe намира в София, ул. Орехова гора №2, работно време от понеделник до петък от 09:00 до 19:00, събота и неделя от 10:00 до 18:00.

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.