ЛЯТО БЕЗ ВИРУСИ. ВЪЗМОЖНО!

Летният сезон е период за почивки и ваканции. Искаме да им се насладим и пълноценно да вдишаме морския бриз заедно с приятели и коктейл в рака. Знаем какво може да провали ваканцията ни и искаме да го избегнем.

Решаваме да вземем някои профилактични мерки, за се предпазим от чревните инфекции, а ето какво ни разказват специалистите от ЦИТИМИКС, имуностимуланта с цитокини, който тази година надмина очакванията на всички и бързо стана един от най-предпочитаните имуностимулиращи продукти на българския пазар, благодарение на свойствата му.

Гастроентеритите и ентероколитите са често срещан проблем през лятото. Острата диария и повръщането може да причинят сериозен дискомфорт, а дори и обезводняване, което да налага болнично лечение.

Причината за честите вирусни и бактериални стомашно-чревни инфекции през лятото са високите температури. Те създават добра среда за размножаване на бактериите. Храненето на открито, къпането в море и басейн също са фактори, които допринасят за честите вирусни инфeкции. Много хора прекарват този период без явно изразени симптоми и се явяват здрави заразоносители. Те са особено опасни, защото контактуват със здрави хора и по този начин пренасят инфекцията.

Как може да се предпазим от летните стомашно-чревни инфекции?

1. Да бъдем внимателни с храната. Топлото време създава много добра среда за размножаването на патогенните щамове.

2. Да избягваме контактите с болни хора. Те са основният източник на инфекция. Вирусите се предават най-често по въздушно-капков път. Това означава, че инфекцията може да бъде предадена чрез разговор, кихане, кашляне, хранене с общи прибори.

3. Да спазваме добра хигиена на ръцете. Фекално-оралният механизъм на предаване е основен при тези инфекции. Това означава, че замърсените ръце често са фактор, който допринася за разпространението й.

4. Пробиотици и пребиотици. Нормалната бактериална флора на червата поддържа здравето на гастроинтестиналния тракт. Профилактиката с пробиотици може да ни предпази от гастроентерити и колити като подобрят чревното здраве.

5. Да се погрижим за здравето си предварително и при появата на първи симптоми. Навременно започнатото лечение може да ни спести много грижи и усложнения и освен това ще се излекуваме за по-кратък период от време. Още с първите симптоми трябва да започнем с общоукрепващи мерки – имуностимулиращи и антивирусни средства. ЦИТОМИКС е имуностимулиращ натурален и чист продукт, който може да се пие целогодишно и от всяка възраст и без каквито и да било странични ефекти, което го прави подходящ, както за борба с вирусите през зимата, така и с тези през летния сезон. Стомашно-чревните инфекции създават дискомфорт през лятото, но някои профилактични мерки могат да намалят и напълно да предотвратят риска от тях. Навременното лечение и грижата за храносмилателната система са ключа към щастливата ваканция.

Обичаме да сме информирани, а грижата за здравето ни е приоритет. Без колебание ЦИТОМИКС ще продължи да е част от ежедневния ни ритуал, а лятото може да започне сега!

 

Можете да откриете ЦИТОМИКС в аптеки Sopharmacy или поръчайте он лайн от www.sopharmacy.bg.

Повече информация за продуктите на GUNA можете да откриете на: bg.gunainternational.com