Д-Р КАТЯ СТОЯНОВА: ИМУНОСТИМУЛАНТИТЕ СА ЧАСТ ОТ ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ

Д-р Катя Стоянова е семеен лекар и педиатър в София с над 25 години опит. Завършва Медицински университет София през 1991 г. Нейните  специалности са Детски болести и Обща медицина.

От разговора ни с нея разбираме, че участва във всички педиатрични конгреси в страната и е член на Български лекарски съюз. Започва своята кариера в Детско отделение на МБАЛ Пирдоп, след което работи последователно в Центъра за спешна медицинска помощ Кюстендил Дом за медико-социални грижи за деца в София. В момента практикува в собствен кабинет в МЦ Майчин дом София.

Днес д-р Стоянова извършва диагностика и лечение на детски болести и заболявания при възрастни, домашни посещения, амбулаторни прегледи и издаване на направления, поставяне на ваксини и имунизации на деца. Като всеки съвременен и адаптиращ се към новото време педиатър, тя провежда и онлайн консултации чрез приложението Healee, предоставящо удобната опция за това.

Успяваме да зададем няколко въпроса на д-р Стоянова, прекъсвайки натоварения й ден в паузите между многобройните пациенти, свързани с това как да предпазим себе си и своите деца от вируси през зимния сезон.

 

S.B.: Д-р Стоянова бихте ли ни казали какво мислите за имуностимулантите ?

Д-р Стоянова: Като педиатър често се налага да преглеждам деца, боледуващи от различни вирусни инфекции. Някои от тях боледуват повече от останалите и това налага включването на имуностимуланти към стандартната терапия.

S.B.: Препоръчително ли е да се дават за деца по време на грипния сезон?

Препоръчвам прилагането на тези препарати да започне преди грипния сезон, най-вече при често боледуващи деца, такива с хронични заболявания, както и при деца посещаващи детски ясли и градини.

S.B.: Как според Вас можем да разберем, кой е най-подходящия имуностимулант за нас и нашите деца?

Изборът на имуностимулант може да се  направи от лекуващия лекар след извършен клиничен преглед. Той е индивидуален като се преценява неговата ефикасност, безвредност и добра поносимост. От значение е и опита на лекаря с определен медикамент. От скоро на българския пазар се предлага един много интересен и клинично издържан продукт, който напълно покрива горните критерии и с добър и безвреден състав – името му е Цитомикс и съм силно впечатлена от неговото действие.

S.B.: При избор на имуностимулиращ продукт, трябва ли да вземем предвид индивидуалното здравословното състояние на този, който ще го приема?

Когато продукта е с чист състав и напълно безвреден, той е подходящ за всеки, който иска да се погрижи за здравето си. Разбира се не трябва да забравяме, че доброто здравословно състояние зависи от природосъобразния начин на живот, рационално хранене, повече разходки сред природата и т.н. Имуностимулантите са само част от грижата за общото ни здраве.

S.B.: Бебетата защитени ли са от вирусни инфекции?

Няма напълно защитени пациенти от вирусни инфекции. Смята се ,че бебетата, които са на кърма са по-защитени от тези, които са на адаптирано мляко. Най-често боледуват децата от една до пет години.

S.B.: Много майки са притеснени в момента могат ли децата им да се заразят с COVID-19. Какво е Вашето мнение по този въпрос?

Децата боледуват по-рядко от COVID-19 или го прекарват по-леко в сравнение с други възрастови групи. Заболяването е в процес на изучаване. Имунитетът има съществено значение тук, за това е добре да се грижим разумно за него.

S.B.: С какво имуностимулантът Цитомикс привлече вниманието Ви?

В практиката си съм имала възможност да проследя влиянието и ефективността  на различни имуностимуланти. След навлизането  на пазара на Цитомикс имах възможност да го приложа при няколко пациенти. Резултатите бяха повече от добри. Децата бързо се подобряват след няколко приема на препарата и заболяването протича по-леко. Цитомикс може да се прилага, както към остри вирусни инфекции, така и за профилактиката им. Харесвам продукти, които са безвредни, но същевременно ефективни и приложими във всяка възраст, без странични ефекти.

S.B.: Бихте ли препоръчали Цитомикс на Вашите пациенти?

С оглед на натрупания опит мога да препоръчам Цитомикс на всеки, който иска да защити себе си и семейството си от настъпващите вирусни инфекции. Горещо го препоръчвам, особено при често боледуващи деца.

S.B.: Вашата препоръка към нашите читатели за силен имунитет?

На вашите читатели препоръчвам правилен режим на труд и почивка, активно движение и здравословно хранене. Да не забравят да засилят имунитета си с подходящ имуностимулант. Този сезон за мен Цитомикс е едно отлично решение. Съветвам ги да го изпробват и съм сигурна, че ще ми бъдат благодарни.

 

Може да откриете ЦИТОМИКС по аптеките в страната или да го поръчате он лайн от  www.sopharmacy.bg

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.