Д-Р ДИМИТЪР КОВАЧЕВ: ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩ ИМУНОСТИМУЛАНТ, КОЙТО ДА Е БЕЗВРЕДЕН И С ДОКАЗАНА ЕФЕКТИВНОСТ

Д-р Димитър Ковачев е общопрактикуващ лекар с дългогодишен опит и познания в областта на имунологията. Завършил е 1989г.,  специализирал педиатрия и обща медицина. Винаги е обичал да стои на предния фронт на медицината и вярва, че тези които са избрали за свое призвание да бъдат лекари, трябва да се интересуват от новите и прогресивни тенденции и течения в медицината за да отговарят на нуждите на съвременния човек.

Преди настъпването на грипния сезон и зачестяване на вирусните инфекции, бързаме да му зададем въпросите, които стоят на дневен ред пред нас – как да се предпазим от боледуване, има ли начин превантивно да засилим имунитета си и как да направим разумен избор в морето от имуностимуланти на пазара:

 

S.B.: Д-р Ковачев, какви мерки трябва да вземем преди грипния сезон?

Д-р Ковачев: Основната тема в момента е как да засилим имунитета си и да сме в добро здравословно състояние. Преди грипния сезон и напълно здравите организми е добре да бъдат подсилени. Освен природосъобразния начин на живот, движението, чистата био храна, препоръчвам на пациентите си да приемат и подходящ за тях имуностимулиращ продукт.

Важно е обаче, да бъде обърнато по-специално внимание на вида имуностимулант, така че той да е съобразен с нуждите на конкретния пациент. Добре е и всеки да проучи предварително пазара на имуностимуланти и да познава индивидуалните особености на организма си, а не да се поддава на мода или реклами в областта. Внимателно проучване и разумен избор, това е моя съвет.

S.B.: Как помагат имуностимулантите на организмът ни да се справи с вирусите?

Д-р Ковачев: Когато изберем правилния за нуждите си имуностимулиращ продукт, той може да защити организма и да го направи по-малко податлив към вирусни инфекции.

S.B.: Как да разберем кой е най-подходящия за нас?

Д-р Ковачев: Съветвам хората да се консултират със специалисти и да проучват пазара внимателно преди да вземат решение на какъв имуностимулант да се доверят. Невинаги това, което действа на един човек е подходящо за друг. Добре е да се има предвид, че чистия и безвреден състав е голямо предимство. Съчетано с научно обоснована формула и разработка на квантово ниво, както е сравнително новия за българския пазар имуностимулант Цитомикс, предимствата на продукта са неоспорими.

S.B.: Как се пият имуностимуланти и има ли ограничения в зависимост от здравословното състояние на човек?

Д-р Ковачев: Правят се много грешки при употребата на имуностимуланти. Добре е да се води здравословен начин на живот и усилията за здравето ни да са съвкупни. Естествени продукти с чист състав без химия, която неизбежно има увреждащо действие е това, на което трябва да държим, когато правим своя избор.

Добре е да се познава профила на имуностимуланта и каква инфекция е предназначен да предотврати. Често се изписват такива, които не са подходящи и не могат да помогнат, нито да предотвратят заболяването като това води до разочарование от страна на пациента, а всъщност продукта е добър, но не е за неговата конкретна нужда.

S.B.: Коя е най-застрашената от вирусни инфекции възрастова група?

Д-р Ковачев: Ако има предпоставки и пациента често боледува задължително препоръчвам да се подсили организмът с подходящ имуностимулант.

Най-застрашените групи са деца между 1 и 5 години с нетрениран имунитет, които трябва да се предпазят при евентуална срещата с вируси и бактерии. Другата податлива група, за която препоръчвам употребата на имуностимуланти са възрастните хора над 50 години, тъй като при тях има насложени много фактори, които потискат и намаляват имунната защита, налични са и придружаващи заболявания.

Какво е мнението Ви за появилия се от година на пазара имуностимулант Цитомикс? Имате ли преки наблюдения за него до сега в практиката си?

Д-р Ковачев: Цитомикс помага за стабилизиране при първи признаци на разболяване и аз нееднократно вече се убедих в това, предписвайки го на мой пациенти. Харесвам продукта и като биохимична идея, защото е научно доказано, че молекулите цитокини в неговия състав, когато са ниско дозирани и се приемат правилно са ефективно средство за борба с вирусните инфекции. Лично съм изпробвал продукта при пациенти, които усещат първите признаци на неразположение и тяхната симптоматика се подобрява още на следващия ден. Аз препоръчвам да се приема и като профилактика освен за бързо стопиране на вирусните инфекции в ранните фази на разболяване.

Преките ми впечатления са, че при първична реакция и в рискова среда с цел защита продукта е много подходящ и постига реални резултати.

Важен фактор, на който трябва да обърна внимание като специалист е, че Цитомикс е напълно безвреден и подходящ за целогодишна и сезонна употреба, както от напълно здрави хора с цел превенция, така и от предразположени към боледуване без значение от възрастта им.

Перспективен и безвреден, модерен продукт на квантово ниво с широко приложение, това е оценката ми като специалист. Вярвам, че скоро пациентите сами ще се убедят в ефективността му, защото когато един продукт е работещ е необходимо много малко време за да може по-естествен път потребителите да го разберат, а най-показателна остава по-добрата клинична картина на пациентите след неговата употреба.

S.B.: Вашия съвет за силен имунитет?

Д-р Ковачев: Разбира се, съветвам да се ограничат до минимум консервираните храни, да се хидратира организма с прием на повече течности и да се консумират повече плодове и зеленчуци.

Мастно разтворими витамини съдържащи се в ядки, риба и масла също са важна част от балансирания хранителен режим, който ще допринесе за доброто ви здравословно състояние.

Движете се и използвайте всяка възможност да сте сред природата, а не в затворени пространства.

Когато помагате и допълнително на организма си с прием на подходящ имуностимулант, вирусите ще стоят далеч от вас.

В практиката си имам възможност да проследя влиянието и ефективността на много и различни имуностимулиращи продукти и бих казал, че в последните месеци съм силно впечатлен от действието на имуностимуланта Цитомикс и го препоръчвам на всеки, който иска да защити себе си и семейството си от грипни и простудни заболявания, особено през есенно-зимния сезон.

 

Може да откриете ЦИТОМИКС по аптеките в страната или да го поръчате он лайн от  www.sopharmacy.bg

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.