ИМУНИТЕТЪТ СЛЕД ОТПУСК

След сезона на отпуските сме отново в града и ежедневието ни поглъща по бързо от приливна вълна. Учените доказаха съществуването на синдрома на депресията след летния отпуск и ни призовават да направим прехода към обичайния си ритъм на живот по-плавен и безболезнен за нас.

Оказва се, че имунитетът ни може да спадне рязко при стреса в следствие на след ваканционната адаптация, а рязкото претоварване да засили още повече състоянието ни на неразположение и податливост към вирусни заболявания.

Имунолозите ни съветват да засилим от есента приема на имуностимулиращи продукти и да подготвим организма си преди началото на грипния сезон. За целта те обобщават следните правила за по-добър имунитет:

  • Започнете прием на имуностимулиращ продукт.
  • Препоръчително е имуностимулиращия продукт да е натурален, без странични ефекти и противопоказания.
  • Предимство за имуностимулиращия продукт е той да съдържа нискодозирани цитикини, които стимулират неспецифичния клетъчен имунитет при инфекции.
  • Приемайте профилактично имуностимулиращ продукт, а не само когато усетите първи признаци на неразположение, защото тогава, твърде често е вече късно.
  • Давайте имуностимулиращ продукт, както на своите родители, които са в рискова група, така и на своите деца, които са силно податливи на заболявания, особено поставени в контактна среда, тръгвайки на училище или детска градина от есента.
  • Приемайте своя имуностимулант преди хранене.
  • Комбинирайте приема на имуностимулиращ продукт с балансирана диета и регулярни спортни занимания.

На българския пазар от близо година можем да открием имуностимулантът Цитомикс (Citomix) на италианската фирма GUNA, който е различен продукт от всичко съществуващо до този момент – за първи път при него се използват цитокини във физиологична, ниска доза (концентрация на цитокините, каквато е в човешкия организъм). Именно тази ниска физиологична доза води до профилактика или лечение без появата на нежелани реакции. Това от своя страна позволява използването на Цитомикс дълго време (например при предпазване от инфекции – профилактика). Цитомикс са гранули, съдържащи набор от цитокини във физиологична ниска доза и хомеопатични средства. Цитомикс може да се използва за предпазване от инфекции, за засилване на имунната защита при простуда и грип, както и в комплексното лечение на остри възпалителни състояния от инфекциозен произход.

 

Може да откриете ЦИТОМИКС по аптеките в страната или да го поръчате он лайн от  www.sopharmacy.bg