SMART BEAUTY WOMAN: Дани

Йорданка Семерджиева-Вандева е от онези жени, които се борят с табутата и рушат стереотипите, в които поставят красивите жени. Зад атрактивната й визия, откриваме една борбена и амбициозна млада жена със завиден опит за крехката й възраст в сферата на фармацията и мениджмънта. Като магистър-фармацевт тя развива верига от аптеки, паралелно е част от екипа на голяма фармацевтична немска компания и менажира естетичната клиника Д-р Вандев, където заедно с мъжа си доказват, че добрият тандем в личния живот, може да е такъв и в професионалната сфера. Отскоро Дани е и щастлива майка на момиче, но това не я откъсва от професионалните й ангажименти. Като истинска съвременна амазонка тя ловко комбинира и управлява собственото си време, без да забравя да включва и задължителните бюти ритуали за поддръжка и превенция. За това как винаги можем да намерим време за себе си и как умно да се грижим за красотата си днес, за да не съжаляваме утре, разговаряме с Дани, която ни споделя част от нейния опит и тайни.

 

S.B.: Дани, как  реши да учиш фармация, кое те привлече в тази сфера и до къде те доведе тя днес?

Дани: Фармацията е трудна специалност, но сигурна професия, позната в цял свят. Медицинският университет е на първо място в официалната рейтингова класация на МОН по всички професионални направления – медицина, дентална медицина, фармация. Днес имам 3 дипломи от този университет  – Магистър съм по Фармация, Магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт и специалист по лекарствена терапия. Исках не просто да уча нещо, а да имам стойностна професия, с която мога да съм в помощ на хората, освен това химията винаги ми е била сила. В семейството ми имаме много лекари и фармацевти и това също е важен фактор, събудил интереса ми в тази сфера.

S.B.: Менажираш естетична клиника Д-р Вандев, където заедно с мъжа ти развивате паралелно естетичния и денталния сектор. Какви са вашите пациенти и какви процедури ги интересуват най-често?

Дани:  Естетичната клиника бе една мечта за мен, в която повярва и моя съпруг и партньор д-р Иван Вандев. Днес тази мечта се превърна в реалност и така създадохме Doctor Vandev Dental & Esthetic Clinic, която е втората от клиники Doctor Vandev, чиято концепция е насочена към цялостното преобразяване на усмивката. Клиниката е специализирана по дентална и естетична медицина. Следваме световните тенденции и течения в двете сфери и ги съчетаваме, така че да извършваме един изцяло затворен цикъл, а крайната ни цел е нашите пациенти да излизат по-красиви и щастливи от клиниката.

Сред най-търсените естетични процедури са неоперативното моделиране на лице с хиалуронови филъри, поставянето на ботулинов токсин, мезотерапиите, дълбоката хидратация, PRP,  осем точковия лифтинг, апаратното обновяване – RF лифтинг и терапия, разбира се и лазерната епилация.

 S.B.: Разкажи ни как поддържаш красива и млада кожата на лицето си?

Дани: Juvеderm Volite, Revanesse Pure, Skinboosters са трите клинични продукта с който поддържам кожата си гладка, хидратирана и озарена. За мен е изключително важно и бих посъветвала всички жени да се доверяват само на добре проверени и доказани марки, защото на пазара има и много лоши практики и злоупотреби с по-евтини, но опасни за здравето ни продукти.

S.B.: Имаш ли любима естетична процедура и такава, която не би повторила никога?

Дани: Любимата ми процедура за поддържане на лицето е дълбоката хидратация. Тя се извършва с продукти създадени специално за нуждите на дехидратираната кожа и я правят изключително еластична и нежна на допир. Винаги след дълбоката хидратация лицето ми сияе, сякаш съм била на едноседмична ваканция!

Имам и спомени от неприятни процедури, каквато е например разграждането на стар филър, който беше мигрирал, но се радвам, че съвременната естетична медицина предоставя възможност да поправим почти всяка грешка.

S.B.: Как се  справи с безсънните нощи  покрай новороденото си дете, каква е тайната на това да изглеждаш така свежа, въпреки това?

Дани: Въпреки безсънните нощи и работата, която продължи за мен само месец след раждането, противно на очакваното съм пълна с енергия. За кратко време ми се случиха едни от най важните неща в живота, като раждането на нашето дете Йоана и осъществяването на проекта Doctor Vandev Esthetic Clinic и тези две събития така ме вдъхновяват и мотивират, че умората остава на заден план за мен. Разбира се в борбата с тъмните кръгове около очите в следствие на недоспиването, верен помощник за мен беше мезотерапията създадена специално за тази зона – Light Eyes Ultra. Очите са тази част от лицето, която ни издава най-много и изисква специални грижи  и за това е важно да се грижим внимателно за нея.

S.B.: Кои са за теб най-важните точки в поддържането и превенцията с цел антиейдж ефект?

Дани: Като първа помощ с цел антиейдж ефект се явяват бустерите и мезотерапиите, кожата отвън е красива, когато поддържаме хидробаланса й отвътре. Моето правило е хидратирай отвътре за да си проличи отвън.

Друга подходяща процедура според мен е PRP – Плазмотерапия. Един от най-естествените начини за подмладяване, даващ възможност за клетъчно възстановяване на организма чрез използването на нашата собствена кръвна плазма. Тя се прилага успешно при пациенти от всички възрастови групи, при които се наблюдават първи признаци на стареене на кожата. Подходяща е и за хора с алергии.

И не на последно място поддържането с добра козметика.

S.B.: Мнението ти за пластичните корекции?

Дани: Аз съм за тях, стига те да бъдат направени „умно и красиво“.  Смятам, че ненатрапчивата естетична промяна е тази, която не загубва мярката за красивото и е винаги актуална във времето.

S.B.: Кои са съветите ,които си получила и спазваш от мъжа си д-р Иван Вандев, относно поддръжката на красивата усмивка?

Дани:  Най-важният съвет от него, е че човек трябва да се доверява повече на специалистите, а нe да робува на наложени стереотипи за красота, всичко е строго индивидуално и няма универсален подход за всеки един от нас.

S.B.: Трите задължителни бюти продукта, които се грижат за кожата ти?

Дани: На първо място поставям продуктите, с който почиствам кожата си – мицеларната вода е неразделна част от козметиката ми, както и почистващата и измиващата гел-пяна. След като съм почистила добре кожата си нанасям крем. В момента използвам ново поколение козметика, за която се надявам скоро да разкажа и по-подробно. Тя е на основата на адипоцитни стволови клетки съдържаща 10 mg златни прашинки и е истинска революция в сферата.

S.B.: Твоето бюти правило, което би предала и на дъщеря ти?

Дани: Много искам да възпитам в нея да бъде уверена в себе си, да не подражава на стереотипи, а да развива своята собствена индивидуалност. Това е изключително важно, за да бъде уникална и различна всяка млада жена. Бих показала на дъщеря си с личния си пример как една жена може бъде добра майка, успешна в кариерата си и да изглежда добре. Вярвам, че ще мога да й предам опита си, така че да намери и тя баланса, който е най-труден в днешния забързан свят. Мисля, че има огромна полза от това детето да вижда майка си като една успешна жена, социално активна и амбициозна. Жените често забравят да обичат себе си, забравят колко силни могат да бъдат. Винаги съм казвала, че няма лимити. Бъдете смели, бъдете себе си, бъдете жени!

 

2 коментара
  1. Много полезна информация и добър пример!

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.