ПОМАГАТ ЛИ ИМУНОСТИМУЛАНТИТЕ, КОГАТО СМЕ БОЛНИ?

Попитахме специалистите от ЦИТОМИКС има ли помощно действие имуностимулантът, когато вече сме се разболели. Вирусните и простудни заболявания не са характерни само за зимния сезон. Често при резките смени на температурите, пролетно време, както и лятото, можем да се окажем болни и това се дължи на намален имунитет през зимните месеци, по-слаби защитни сили на организма или зараза дошла от болен, с когото сме общували.

Най-правилната реакция в такива случаи е имуностимулиращия продукт да се приеме възможно най-рано при първите признаци на заболяването. Ако сте болни и са минали повече от 5 дни от началото на първите симптоми, имуностимулантът може да се включи в комплексното лечение на острата инфекция, в комбинация с антибиотична или противовирусна терапия.

Цитомикс за здрава имунна системаНеобходимо е да се повиши дозата на приетия имуностимулант, ако сме се разболели по време на профилактичен прием. При ЦИТОМИКС, препоръчителната профилактична доза е по 5 гранули, 2-3 пъти на ден, но при лечение тя трябва да се завиши на 10 гранули 2-3 пити на ден. Това е в сила за всяка възраст над 6 години. За най-малките препоръчителния прием е от 1 до 3 гранули при профилактика и от 3 до 5 при лечение.

Не трябва да забравяме, че нашия имуностимулант е част от комплексната грижа за здравето на нас и семейството ни, а тя включва и редовен прием на пресни, сезонни плодове и зеленчуци, както и умерена физическа активност.

Можете да откриете ЦИТОМИКС в аптечната мрежа SOpharmacy в София и страната.