МИСИЯ: естествена корекция

Който иска да е модерен е естествен. Парадоксът във века на естетичната дерматология е, че под естествен трябва да се разбира естествено подмладен, деликатно коригиран, фино реконструиран.  Времето на хиперкорекциите отдавна отмина и днес  най-ценени са специалистите, които работят така, че да не си личи тяхната намеса. Восъчните лица и големите патешки устни са отживелица, а на хоризонта се задават новите трендове в поставянето на ботокс. Той се разпределя така,че да се избегне лицето тип маска. Актуално е лицето да се движи, да е динамично. Филърите и мезоконците не остават по-назад от тенденцията и се правят само в зоните, които имат реална нужда от компенсиране на обем и повдигане на линиите, само с цел леко освежаване, без да променят изражението на пациента.

Ето за какво съветват специалистите да внимаваме за да запазим естественото си излъчване:

  1. Доверявайте се само на специалисти

Винаги се доверявайте на сертифициран специалист при интервенции като ботокс, филъри, мезоконци и други инвазивни методи. Добрият специалист познава анатомията на лицето ни и знае точно къде нашето лице се нуждае от корекция, без тя да застрашава здравето и естественото ни излъчване. Ако виждате бръчки по лицето си, които не ви харесват, отидете при дерматолог, който ще поговори с вас и ще направи на база този разговор план за постигане на резултатите, които искате с течение на времето. Осъществяването на този план с някой, на когото имате доверие, ще ни помогне да постигнем целите си и ще избегнем неестествената визия.

  1. Няма универсални формули

Не на всеки човек може да се приложи една и съща формула за красива и естетична визия. Ако някой ви каже, че всеки човек се нуждае от едно и същото количество ботокс за постигане на един и същи резултат, греши. Всеки има различна структура на лицето, дебелина на кожата и степен на загуба на колаген, съответно различно отпускане и дълбочина на бръчките. Желаните резултати също са строго индивидуални. Някои искат лек ретуш , други пълна промяна, макар и всички ние да целим максимално естествено да върнем времето назад.

  1. Бързият резултат, срам за майстора

Основна грешка е да искаме резултатът да дойде тук и сега. Търпението да проследим развитието на постепенните корекции във времето е основен принцип за постигане на добър и естествен резултат. „По-малкото е повече“ ще ви осигури мечтания резултат. И при ботокса и при филърите за да видите резултатите, са необходими около две седмици. Ако след две седмици искате повече, винаги можете да направите допълнение към вече постигнатото. Много по-лесно е да стане „по-добре”, отколкото да трябва да коригирате ефекта от „твърде много”.

  1. НЯМА Perfect Age

Всеки има различна кожа. Така че няма перфектна възраст първото поставяне на ботокс, филър или мезоконци. Развитието на бръчките може да зависи от цвета и типа на кожата. Зависи дори от фактори като това, колко слънце е видяла кожата ни, носили ли сме слънцезащитен крем, когато сме били по-млади, или дали сме пушили някога. Нашата генетика играе основна роля също.

  1. Превенцията е важна

Отиваме във фитнеса, за да избегнем натрупване на мазнини, ядем здравословно, за да живеем по-дълго, а защо да е странно тогава да поставим превантивно ботокс, за да спрем бръчките, преди да започнат. Ако движим мускулите на лицето си много или имаме силни изражения на лицето, набръчкването на кожата се получава много по-рано. Ботоксът отпуска мускулите ни така, че кожата отгоре да не се движи толкова много и да развие бръчки. Така че ако до скоро се смяташе, че на 28 години още е рано за ботокс, а ние вече виждаме фини линии по лицето си, които не искаме или искаме да предотвратим познавайки наследствения си фактор е добре да помислим как да го направим най-добре така че да продължим да „приличаме на себе си”, но от онзи момент в календара, когато се харесваме най-много.

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.