МЕЗОТЕРАПИЯТА – любов от първо убождане

Единственото нещо, което казваме на всички, които възлагат надежди на техния козметичен крем е, че той прониква само на съвсем повърхностно ниво в кожата и ще ни помогне до толкова, до колкото да не се чувстваме виновни, че не правим друга подмладяваща процедура. Не казваме, че той няма да ни даде търсения комфорт, но чувството за неопъната и подхранена кожа няма да я направи да изглежда по-млада.

На помощ за по-дълбоко проникване и осезаем антиейдж ефект идва мезотерапията. Тя ще вкара в дълбините на кожата ни онези елементи миксирани в коктейл, които ще предизвикат физиологични промени в нея и ще накарат кожата ни да се събуди и живее нов живот. Ефектът ще е незабавен. Неслучайно мезотерапията е сред най-търсените и популярни процедури в естетичната дерматология. Това, което получаваме, веднага щом изчезне краткотрайното зачервяване, е прекрасна, сияйна кожа, която искахме и след последната ни спа ваканция, но уви не можахме да постигнем. Най-хубавото е, че ефектът продължава седмици, тъй като мезотерапията се развива във времето. Тя не коригира повърхността на кожата, а действа отвътре навън за цялостно заздравяване и укрепване на кожата на лицето ни.

Мезотерапията включва много малки инжекционни убождания, чрез които се вкарват в кожата витамини, минерали, хиалуронова киселина и други съставки, които провокират производството на колаген и еластин, като същевременно повишават клетъчния метаболизъм, интензивно подхранват и възстановяват. Убожданията могат да се правят ръчно или с помощта на мезо пистолет, достигащ до дермата. Манипулацията е напълно безболезнена, но може да се използва и малко обезболяващ крем.

И след като Гуинет Полтроу от години практикува метода с антиейдж ефект, сме сигурни, че има защо. Виждаме го в дните след това, когато можем да носим по-малко грим, изглеждаме по-малко уморени и определено сме по-малко притеснени от фините линии и дефекти.

Мезотерапията има широко приложение и повлиява благоприятно не само за подмладяване на кожата на лицето при мимически бръчки и повяхнала кожа. Тя намира приложение и при лечение на косопад и изтощена или оредяваща коса, целулит, стрии и белези, пигментни петна, спукани капиляри.

При борба с косопада, оредяващата и изтъняла коса, мезотерапията е повече от ефективна. Въведеният в скалпа коктейл от полезни и лечебни микроелементи директно стимулира корените на косата, укрепва я и я прави по-здрава и жизнена. Мезотерапията активира растежа на косата и трайно подобрява нейната еластичност, сила и плътност.

Процедурата дава добри резултати и при лечение на целулит,  защото с нея се въздейства и върху по-дълбоките нива на целулита, а не само на повърхностния слой. Въведеният коктейл от вещества спомага за разграждане на липидните депа, стимулира метаболизма, предизвиква силна микроциркулация на кръвта и спомага за изхвърлянето на натрупаните токсини. Няколко процедури през интервали, съчетани със спорт и хранителен режим, дават забележителни резултати. Разбира се трябва да сме подготвени за  леки оттоци и синини, но те отшумяват бързо, а на тяхно място идва добрия резултат.

Независимо за какво използваме мезотерапията, тя е за всеки, който има по-малко от перфектна кожа и който е предпазлив, но заинтригуван от света на инжекционните продукти. Стъпка за начинаещите в битката с времето, която ще върне увереността ни с няколко убождания.

 

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.