Какви са стъпките към добре контурираното лице?

Разговаряме с д-р Петрана Каляшева – дерматолог-венеролог, съосновател на частен медицински център Дерма София, за така актуалното в последно време контуриране на лицето с филъри. Знаем, че опитът й в тази манипулация е голям, а доволните пациенти от популярни БГ звезди и хора от шоубизнеса засилват интереса ни. Този месец тя повдига завесата как можем да коригираме недостатъците в лицето ни посредством контуриране с филъри.

Д-р Петрана Каляшева:

Контурирането на лицето представлява неоперативно моделиране с помощта на хиалуроновифилъри. Това включва височина на скулата, дължина на брадичката, оформяне долната линия на челюстта, правилна проекция на устните.

За да имаме добре оформен контур на лицето е много важно да съществува симетрия между зоните. Затова е от изключително значение предварителната обзорна консултация и начертаване, което винаги правя като първа стъпка с всеки пациент – това е  моят подход за поетапно моделиране на лицето. Важно е пациентът да има търпение и да е наясно, че максималният ефект няма да се постигне в една сесия, а след няколко посещения. Само така ще се постигне истински добър, разгърнат във времето ефект на прецизна промяна.

Често пациентите идват при мен, искайки да се коригира определена зона в лицето им, която не харесват. Това е грешен подход. Не трябва да се фокусираме само върху една зона, защото няма да получим завършена и симетрична визия. Така например за да говорим за изящно изваяни скули е необходимо да имаме предвид, че този ефект се постига тогава, когато са в съчетание с добре оформена пропорционална брадичка и линия на челюстта. Тук е ролята на добрия специалист, да знае и да може да погледне цялата картина, а не да коригира само определен детайл в нея.

Ефектът от процедурата е моментален, но трябва да се има предвид, че в зависимост от сложността на корекцията, може да се изисква голямо количество продукт. Имала съм случаи в които съм изграждала почти изцяло липсваща брадичка, така че да стане пропорционална на останалите черти на лицето и със съвсем деликатно оформяне на скулите и устните ефектът е бил поразителен. Резултатите често са като след пластична операция, създава се илюзията за неоперативен лифтинг на лицето, по-красива, млада и симетрична визия, но без да има постоперативни белези и дълъг възстановителен период.

За повече информация и лична консултация с д-р Каляшева, можете да си запишете час на GSM: +359 886 888 668, +359 885 880 990, www.drkaliasheva.com

 

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.