МОЖЕМ ЛИ ДА КОРИГИРАМЕ ФОРМАТА НА ЧЕЛЮСТТА И БРАДИЧКАТА С ФИЛЪР?

Разговаряме с д-р Петрана Каляшева за една от най-актуалните процедури в последните години – корекцията с хиалуронови филъри на долната част на лицето.

Според проведени запитвания по темата, цели 67% от жените не харесват контура на челюстта и брадичката си. Усещането за неудолетвореност се засилва от идеално скулптурираните лица, тенденция наложена и от козметичната индустрия с помощта на която чрез козметични продукти можем да акцентираме върху формите на лицето, сред които е и долния контур.

Когато гримът не помага и липсата на симетрия е твърде голяма на помощ идват хиалуроновите филъри, с които можем да оформим лесно и естествено чертите на лицето ни, без да е необходима хирургична интервенция. Желаната симетрия и младежко излъчване е  постижима, когато сме в ръцете на опитен дерматолог.

Д-р Петрана Каляшева:

Преди да се извършат процедурите по корекцията на брадичката и челюстта, известна като Jawline, провеждам консултация, в която определям какво е най-подходящо за лицето.

Много често пациентите се фокусират върху красивите, плътни устни, но не обръщат внимание на съотношението с брадичката. При голяма част от тях се забелязва дефицит в обема на брадичката като това се установява при консултацията, когато се измерват ъглите и съотношението на лицето. За жените е прието тя да бъде издължена и изострена, докато при мъжете трябва да е с по-правоъгълна форма. Тази процедура е подходяща и тогава, когато се забелязва и леко отпускане на тъканите под брадата, защото при създаване обем на брадичката можем да го прикрием.

Процедурата Jawline за оформяне на челюстта е подходяща както за жени, така и за мъже, при които тя не е добре изразена или пък е с ъгъл, който да не е в съотношение с останалите пропорции на лицето.

С напредването на възрастта костите на челюстта се променят, наблюдава се отпускане на кожа, подкожие и мастна тъкан, което придава състарен вид на лицето. Препоръчвам при тези случаи да се постави хиалуронов филър в зоната на челюстта и така да се запълни това пространство, което е заемала костта, като в резултат провисването изчезва и лицето е с възвърнат младежки вид. Чрез корекцията се получава острота и по-голяма изразителност на лицето.

Това е сред любимите процедури на почитателите на Анджелина Джоли, която е пример за изразен Jawline. За да изглежда лицето добре, не бива да забравяме, че е необходимо формата на челюстта да се съобрази и с височината на скулата. Дългогодишния ми опит показва, че от водещо значение при корекциите на лице е да открием как да внесем баланс и да работим на онези части от лицето, които действително имат нужда, нежното и деликатно предефиниране е ключа към красивата и естествена визия.

 

За повече информация и лична консултация с д-р Петрана Каляшева, можете да си запишете час на GSM: +359 886 888 668, +359 885 880 990 www.drkaliasheva.com

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.