SMART BEAUTY WOMAN: Ева

Ева Губерова интервю

Разговаряме с красивата и амбициозна Ева Губерова, която умело жонглира с задълженията на съвременната жена, успявайки да съчетае кариерата, семейството и грижата за себе си с изрядна точност. Познаваме я като човек, критичен към себе си и взискателен към своята външност и я харесваме, защото има онази мярка, която прави всяка естетична процедура да изглежда на място. Тя е от хората, които с любопитство посреща новостите в бюти индустрията, но предпазливо и аналитично проучва преди да приложи, като винаги се доверява на утвърдени специалисти.

“За мен е важно да изглеждам добре, но държа всяка външна намеса да е елегантно и дискретно направена, така че просто да изглеждам освежена и отпочинала, което всъщност е трудно с работен ден от 10 часа и малко дете. Работя в сериозна компания и не мога да си позволя да изглеждам несериозно или твърде натрапчиво. Водещо за мен е всичко да се прави с точната мярка”.

Успешен акаунт мениджър в интернационалната БПО компания Съдърланд Глобъл Сурвисиз, отговаряща за три офиса в България и ръководеща над 90 човека, съпруга и майка на 3 годишна дъщеря, тя сподели с нас своя опит в света на красотата:

S.B.: Какво включва стандартната ти бюти рутина?
Ева: За мен най-добрата бюти рутина е достатъчният сън, и радостта от осъществените индивидуални постижения в работен и личен аспект. Не мога, обаче, да скрия, че едно дълбоко почистване, пилинг маска и лицев масаж, не действат магически на лицето ми.

S.B.: Любима бюти процедура?
Ева: Аз съм на почти 34 години и на този етап любимата ми процедура е мезотерапията – било то кислородна или друга. Отскоро използвам ботокс и трябва да кажа, че ефектът е точно този, който търсех, спрямо визията и усещането на кожата ми.

S.B.: Кога за първи път посети дерматолог?
Ева: О, много отдавна, може би още в ученическите години, защото родителите ми винаги са ме подтиквали към грижа за себе си и кожата си. Докато живеех в Бургас, често ходех при една дама, която беше не само страхотен професионалист, но и истински сладък човек, когото ми беше изключително приятно да посещавам. Тук трябва да вмъкна, че обичам да ходя само на места и клиники, където харесвам хората, предлагащи дадената услуга. Това за мен е лично време и усещането, което ми оставя дерматолога за мен е от изключителна важност.

S.B.: Най-впечатляващ ефект от естетична процедура?
Ева: Ботоксът определено имаше най-впечатляващият ефект, защото като цяло кожата ми е поддържана, но заради постоянната ми мимика, между веждите и на челото ми се бяха появили първите бръчици, които някак си магически изчезнаха.

S.B.: Какво е мнението ти за хирургичните естетични корекции?
Ева: Аз съм абсолютно ЗА всичко, което кара една жена да се чувства добре в кожата си, стига да е в рамките на собственото си АЗ. Самата аз имам една, направена много професионално и ненатрапчиво, и която само положително допринесе към усещането ми за мен самата.

S.B.: Има ли нещо, което би променила във външния си вид?
Ева: О, да, винаги има, красивата съвременна жена е критична към себе си. Хубавото е, че нищо при мен не е на всяка цена. Научих се да се харесвам и да се обичам и съм наясно, че това идва най-вече от вътрешната ми решителност и удовлетвореност.

S.B.: Каква разкрасителна процедура не би повторила и защо?
Ева: До сега съм попадала на правилните процедури и професионалисти, така че всяка такава, направена до този момент, е била успех и ми е дала точно онова, което съм търсела към онзи момент, така че бих казала, че такава няма.

S.B.: Бюти табуто ти?
Ева: Косата ВИНАГИ трябва да изглежда добре. Тя е моята визитна картичка и едно от нещата, за които се грижа най-много и често. Дори да съм без грим или облечена в нещо лежерно, косата е тази, която ме кара да се чувствам добре в кожата си. Другото ми бюти табу е – никога не слагам на кожата си просто каквито и да било кремове, от години използвам една и съща марка, като сменям серията спрямо нуждите на кожата ми.

S.B.: Трите задължителни бюти продукта, които се грижат за кожата ти?
Ева: Дълбокото почистване вечер е задължително – мицеларна вода ми действа страхотно, придружено от измиване с подходящ лосион, след което и нанасянето на хубав нощен серум. Кремът и базата за грим са пък задължителната ми сутришна процедура.

S.B.: Бюти продукта, към който си пристрастена?
Ева: Пристрастена съм към почти всички продукти на AVENE, тъй като само те не обриват кожата ми и имат нужното положително действие. Изпробвала съм много и скъпи марки, но кожата ми винаги реагира остро на всяка промяна.

S.B.: Каква е любимата ти комбинация от грим, прическа, нокти?
Ева: Гримът ми е почти винаги един и същ, очната линия е задължителна, лек телесен нюанс на окото и червило, подходящо на тена ми, според сезона. Косата ми винаги е един и същи цвят, с това не правя проби от доста време, но пък често обичам да сменям дължините си. Нямам любима прически, за мен е важно косата ми да изглежда здрава и добре стилизирана спрямо настроението ми. Ноктите ми са също толкова консервативни, цветът е винаги само един, като най-добре ръката ми седи в телесни цветове с лека бадемовидна форма. Когато искам да избягам от себе си, цветът е тъмно бордо или черно.

S.B.: Как поддържаш форма – спорт, процедури, хранителен режим?
Ева: Обожавам спорта, откакто обаче станах майка и жена на пълен работен график, не мога да съм толкова изрядна и стриктна, колкото ми се иска. Все пак, винаги когато мога ходя на йога, спининг или тае бо. Обичам начина, по който се чувствам след като съм спортувала, а ако мога да го съчетая със силов масаж, тялото ми наистина се чувства прекрасно. За храната разбрах едно – трябва да я обичаш, и трябва да обичаш и себе се, давайки на мозъка си, всичко от което си мисли, че има нужда. Моята житейска философия за храненето е от всичко по малко, не обичам да се ограничавам и смятам, че точно това е причината да успявам да изглеждам добре в тялото си и съм с постоянно добро тегло, дори и след раждането на дъщеря ми. Не мога обаче да скрия, че обожавам прясната риба и салатите, аз съм дете на морето и за мен това е любима храна.

S.B.: Най-важния съвет за поддържане на красотата, който би дала?
Ева: Оглеждайте се в тялото и лицето си, те сами ще ви кажат от какво имате нужда. Харесвайте се и не се сравнявайте никога с никого, търсете начини да се чувствате добре и така избирайте козметичните процедури, на които се подлагате. Нека всичко е с мярка и в рамките на естественото. Не чакайте да ви кажат, че сте красива, а го излъчвайте със сигурността на действията и думите си.

И понеже красотата от вътре не е по-малко важна, искам да добавя и още нещо – пазете семейството и приятелите си, които обичате и се обграждайте само и единствено с хора, които истински харесвате. С годините това се превърна в личната ми мантра, едно от най-важните за мен неща в забързаното ежедневие в което живеем.

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.