Д-Р БРАНИМИР КИРИЛОВ: ПРЕДЛАГАМЕ КАЧЕСТВО НА УСЛУГАТА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

Д-р Бранимир Кирилов  е един от водещите имплантолози и орални хирурзи в България. Притежава множество международни квалификационни курсове в областта на денталната имплантология при водещи световни специалисти и изнася доклади и лекции като участник в международни конгреси по дентална имплантология в САЩ и Европа. Автор е на редица статии и публикации в областта на имплантологията и естетичната стоматология. Името му се свързва с изграждането, имиджа и развитието на българската школа по дентална имплантология и пластика.

За тенденциите в денталната медицина и какво прави една дентална клиника различна и лидер в сектора, ни разказва лично той:

 

S.B.: Как MEDICAL DENT се превърна в лидер на денталната сцена в България?

Д-р Кирилов: Развивам частната си практика от 2000г., но историята на MEDICAL DENT започва през 2005г. 15 години по-късно си давам сметка, колко много усилия и професионални предизвикателства съм изминал за да бъде днес MEDICAL DENT една от водещите стоматологични клиники в България, задаваща стандарта за качество и професионализъм в сферата. Стартирахме с 2 кабинета и 3 работни стола. Днес клиниката вече има 35 души екип. Горд съм, че променихме практиката до момента и смятам сме фактор в развитието на стоматологията в България, въвеждайки първи много от непознатите до този момент техники на работа, модерни технологии и иновативни материали.

S.B.: В какво е различна дентална клиника MEDICAL DENT от останалите на пазара?

Д-р Кирилов: Ние първи в България въведохме принципа на тясната специализация при стоматолозите. Преди 7 години този подход беше напълно нов и непознат. В MEDICAL DENT пациентите откриха, че добрият специалист е тясно специализиран и за първи път приеха, че пълното и професионалното лечение е екипна работа и това налага за тях да работят няколко лекари. Днес това е наложена практика в много стоматологични клиники, но ние оставаме основоположниците на този тип работа.

Технологиите са важни и постоянно инвестираме в нововъведения, апаратурата ни е от последно поколение, но винаги съм вярвал най-вече в силата на екипната работа и в добре обучените и квалифицирани специалисти. Точно за това всички ние инвестираме изключително много в повишаване на квалификацията си, следим всички световните тенденции, обучаваме се по цял свят и пренасяме всички нововъведения и иновации в практиката си в България, така че да предложим най-високо ниво на услуги в MEDICAL DENT.

Изключително много държа и на личната връзка със всеки пациент и индивидуалния подход към всеки случай. Да бъдеш добър психолог е много важно умение в нашата професия. Не трябва да забравяме, че зад зъба, който лекуваме стои човек с чувства, емоции, страхове. Винаги разговарям, обяснявам процеса по лечение стъпка по стъпка, опитвам се да разбера нуждите на пациента и да отговоря на очакванията му, намирайки най-доброто професионално решение. Това се усеща от хората. Неслучайно и девизът на клиника MEDICAL DENT е „Доверието се отплаща“.

S.B.: Знаете, че хората се страхуват от зъболекарския стол. Как печелите доверието им?

Д-р Кирилов: При първото посещение на всеки пациент, правим детайлен преглед, оценка и план на лечение. Факторът страх е напълно излишен, защото разполагаме със най-съвременните и напълно обезболяващи средства, така че пациентът може дори да гледа филм или да слуша музика по време на манипулациите. Ние предоставяме специални слушалки и проекторни очила за тази цел.

Много важно е, че след успешно преминатото лечение, ние осигуряваме и контрол на качеството в последствие. Това означава, че следим процеса и след приключване на лечението и правим оценка на резултата. Осигуряваме гаранция за качество и дългосрочни резултати. Съчетани с клиничния опит на екипа ни и работен процес изграден на база на най-новите и съвременни постижения на науката и технологиите, всичко това гарантира на нашите пациенти качество на услугата без конкуренция на българския пазар.

S.B.: Кое смятате трябва да е водещо за пациентите при избора им на дентална клиника?

Д-р Кирилов: Като цяло високотехнологичните и научни достижения в сферата позволяват на всички нас денталните специалисти да боравим с апаратура от последно поколение, но най-важното е и винаги ще бъде клиничния опит. Ще дам за пример – през годините съм правил едни от най-сложните операции и съм разрешавал изключително комплицирани и тежки случаи на хора с получени усложнения в следствие на некомпетентна намеса. Това ми е помогнало да изградя, развивам и прилагам ежедневно техники и методология на работа от световно ниво и с днешна дата да имам над 10 000 успешни операции във всяка една сфера на денталната медицина. Практикувал съм и съм се обучавал почти във всяка точка на света, наблюдавал съм работата на много мой чуждестранни колеги, следя световните практики, всичко това изважда на друго ниво един специалист, който иска не просто да прави бизнес, а да дарява на хората най-ценното – усмивки на лицата им. Това е призвание.

Разбира се в допълнение, при избора си на дентална клиника призовавам пациентите да гледат изключително отговорно на темата за стриктната здравна хигиена и безкомпромисна стерилност. Особено в момента, изискванията са завишени и има много допълнително въведени мерки. MEDICAL DENT винаги е била единица мярка за висока хигиена, абсолютна стерилност и безупречни средства за защита и това не е новост за нас.

 

Повече за дентална клиника MEDICAL DENT можете да откриете на : https://www.medicaldent.bg/

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.