МАЛКИ МОЛЕКУЛИ – ГОЛЯМА ЕФЕКТ

Всяка година се отчита ръст в случаите на Атопичен дерматит (Атопична екзема) по света. Средно 20% от децата в света го развиват и въпреки, че статистиката не е съвсем точна, известно е, че хората в развитите страни и при наличие на студен климат, са по-склонни и предразположени към него. През последните 30 години броят на пациенти с Атопичен дерматит се е увеличил три пъти.

Оказва се, че от хроничното възпалително заболяване на кожата, характеризиращо се със сърбящи кожни участъци (лезии), страдат тревожно много хора. Заболяването се проявява с нарушена кожна бариерна функция, дисбаланс на имунната система и алергични реакции към храни и заобикалящи алергени. Излишно е да описваме неприятните последици, но знаем, че разчесването на сърбящите области води до зачервяване, разраняване, излющване и риск от насложена допълнителна инфекция на кожата.

Досегашната терапия е предимно локална (върху повърхността на самата кожа) – омекотяващи вещества за възстановяване на кожната бариера и различни противовъзпалителни мазила за намаляване на кожното възпаление.

Отскоро обаче българските лекари и пациенти могат да се възползват от едно иновативно лечение на заболяването Атопичен дерматит. Това лечение се прилага на капки, които съдържат нискодозирани малки сигнални молекули (цитокини), в концентрация, каквато е тази в човешкото тяло. Те са произведени от италианската фармацевтична компания GUNA S.p.a. от Милано.

За разлика от съществуващото лечение, единствено GUNA Нискодозирани цитокини (Интерлевкин-12 и Интерферон-гама) възстановяват баланса на имунната система и по този начин намаляват кожните лезии, сърбежа и съответно подобряват съня. Благодарение на ниските дози на тези сигнални молекули, липсват и странични действия.

Освен всички предимства на продукта, нискодозираните цитокини на GUNA са и удобни за прием. Те са под формата на капки в стъклено шишинце и се приемат през устата.

Те са подходящи и за деца, и за възрастни, особено като дългосрочно лечение, поради липсата на нежелани реакции.

Добре е да се консултирате с Вашия лекар-специалист, преди да започнете приема им за да уточните точната дозировка и продължителност на лечението.

Безопасното повлияване на Атопичния дерматит с капките на GUNA нискодозирани цитокини, не само ще даде надежда на хиляди хора с това заболяване, но и е нова посока в борбата и лечението до момента с заболяването.

Можете да ги откриете в аптечната мрежа.    

Повече информация за продуктите на GUNA можете да откриете на: bg.gunainternational.com

 

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.