ТЪМНИ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ И ИМА ЛИ ПРОДУКТ СПАСИТЕЛ?

Този месец, попитахме екипа от професионалисти от Biologique Recherche как да се справим с тъмните кръгове, които никога не забравят да напомнят за себе си, когато сме преуморени, недоспали и под силен стрес. Знаем, че те винаги имат комплексно решение с дълготрайни резултати и смятаме да бъдем изпълнителни, следвайки стъпките, които препоръчват.

Оказва се, че зоната около очите е най-активната, сложна и крехка част от човешкото тяло. Структурата на кожата под очите е различна и нейните многобройни мускули са концентрирани на малка площ, заедно с клепачите, които играят съществена защитна роля.

Потъваме още по-дълбоко в проучването си и установяваме, че мигаме повече от 10 000 пъти на ден благодарение на 22 мускула, които действат в синергия, за да осигурят правилно функциониране на очите и да поддържат хидратацията на роговицата. Тази част на лицето е много активна, поради което кожата на околоочния контур е изключително тънка, за да се улесни нейната подвижност. Тя е около 3 до 5 пъти по-тънка от кожата на останалата част на лицето. И това ако не е обяснение, защо е толкова чувствителна към всяко наше неразположение! Използвана 10 000 пъти дневно, обградена от емоции, които я карат да се свива (тревожност, стрес) или да се опъва (изненада, радост) и подлежаща на рефлекси, тази зона е една от най-подвижните кожни повърхности на тялото.

За третиране на признаците на умора и стареене в зоната около очите, Biologique Recherche  е създала иновативните Patchs Défatigants, комбиниращи идеална биоцелулозна среда с анатомична форма, обхващаща контура отгоре и отдолу, и подбрани активни съставки, подходящи за тази тънка и крехка зона.

Биоцелулозата е иновативна биомедицинска среда. Технологията й първоначално е разработена за лечение в болниците на жертви на сериозни изгаряния, тъй като притежава уникални свойства за лечение и регенерация на кожата. Нейната уникална 3D структура е съставена от много фина мрежа от целулозни нановлакна. Тя идеално прилепва към кожата и фините бръчки, действа като втори слой кожа и е 10 пъти по-ефективна от обикновените маски!

Тези магьосници за околоочния контур се абсорбират в кожата ни мигновенно, намаляват дразненето и предпазват от дехидратация. По-малко подпухналост, без тъмни кръгове и фини линии звучи като утопия, но е напълно възможно. След един месец използване, всички признаци на умора и възраст са намалени, а погледът ни е изцяло свеж и отпочинал. Тънката и чувствителна зона на околоочния контур е видимо „доволна“ от усещането за комфорт.

Второто предложение на Biologique Recherche за борба с тъмните кръгове е специално създадения крем за зоната около очите Crème Contour des Yeux VIP O2:

Този продукт намалява пигментацията на тъмните кръгове и появата на торбички с лекота, а нас остава изумени от крайния резултат, дори само след месец употреба. Crème Contour des Yeux VIP O2 неутрализира замърсителите в кожата, за да ограничи достъпа им до клетките. Нежната му текстура, оксигенира и детоксикира епидермиса, за да ограничи пигментацията на тъмните кръгове и появата на торбички. Тъмните кръгове са намалени, очите са по-свежи и по-сияйни, видимо както за нас, така и за околните.

Като професионална козметична марка с персонализиран подход, Biologique Recherche е разработила и специален протокол за грижа за зоната около очите, в който за маскимален ефект е добавен и масаж с изключителните Cryo Stisks. Създадени от неръждаема стомана с охлаждащи свойства, Студените лъжички се използват по време на терапия.

Съхранявайки се в хладилник или в купа, пълна с ледени кубчета, те задържат максимум термална енергия, осигурявайки студенина, която се разпръсква при контакт с кожата, по време на терапия. В допълнение, ергономичната им форма пасва идеално на контурите на лицето, което позволява да се работи ефективно във всяка зона.

Грижата за околоочния контур и решението на проблемите свързани с него, никога не е била толкова приятна!

Повече информация за продуктите на Biologique Recherche можете да откриете на www.biologiquerecherche.bg

2 коментара
  1. Здравейте, радваме се, че сме ви били полезни! Можете да посетите сайта на марката http://www.biologiquerecherche.bg и там ще откриете салоните за красота и клиниките, които работят с тези продукти!

  2. Благодаря за интересната информация1Къде мога да намеря тези продукти и да ги закупя

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.