ПРОФЕСИОНАЛИСТ С МИСИЯ

“Пътят към успеха в туристическия бранш е в това да разбереш нуждите на хората и да знаеш как да ги накараш да се чувстват специални!” Константина Папуниду

Константина Папуниду е изпълнителен директор на Ermia Hotels & Resorts. Компанията, в която работи, е собственик на петзвездния хотел Premier Luxury Mountain Resort  в Банско и успешно управлява няколко други туристически обекта в Гърция  – луксозните вили BelleVue и комплекс вили Nefeli на Халкидики, както и хотел Amaryllis  на остров Парос. 

Константина Папуниду доказва, че успехът в туристическия бранш се постига с много постоянство, всеотдайност и безкомпромисен професионализъм. Завършила е бизнес и туризъм, притежава магистърска степен по електронна търговия. Тя умело съчетава отдадеността си на работата с грижата за трите си деца. В момента живее в Солун, Гърция.

Споделя, че всичко е възможно, когато го правиш със сърце и душа, никога не се отказва от поставените цели и се стреми да се развива постоянно както в личен, така и в професионален план.

 S.B.: Г-жо Папуниду, моля, разкажете ни малко повече за Ermia Hotels & Resorts и услугите, които предлагате?

Г-жа Папуниду: Ermia Hotels & Resorts е компания за управление на хотели, която предлага разнообразие от места за настаняване в Гърция и в България – от луксозен петзвезден хотел до елегантни вили. Нашата основна цел е да предложим на гостите си комфортно настаняване и персонално обслужване с внимание към всеки детайл, като залагаме на това те да се чувстват наистина специални, да се насладят на неповторимо преживяване и да усетят автентичното гръцко гостоприемство!

S.B.: Какви удобства предлагат вилите? По какво Nefeli Villas & Suites и луксозните вили BelleVue се различават от останалите на Халкидики? Кои са основните им предимства?

Г-жа Папуниду: Nefeli Villas & Suites е комплекс от вили, който съчетава комфорта на собствен дом на плажа и хотелски услуги, като например почистване, закуска, рецепция и други допълнителни услуги. Тук гостите, които са предимно семейства, могат да почувстват  удоволствието от истинската почивка в собствена вила и неприкосновеността на личното пространство, имат избор между активна или лежерна ваканция точно по техен вкус. Могат да релаксират край басейна си или да се насладят на барбекю в градината си, като в същото време могат да си поръчат вечеря в ресторант Aelia или да прекарат цял ден на плажа. Особено в настоящата ситуация Nefeli предлага изключително предимство като възможност за лятна почивка, тъй като буквално няма общи пространства на закрито, а целият комплекс е разположен на площ от 44 000 кв. м. сред зеленина и просторна градина. Сами разбирате, че има достатъчно пространство за всеки гост, така че всеки да се чувства спокойно и в безопасност, да няма досег и контакти с другите гости и да се наслади на почивката си! Другият ни комплекс на Халкидики –  вилите BelleVue – са 4 самостоятелни изключително луксозни вили, където гостите ни също могат да се радват на своите уединение и лично пространство. Вилите са обзаведени и оборудвани с всичко необходимо, така че гостите да усетят удоволствието от своята ваканция и ако желаят, дори да не напускат вилата си. В същото време можем да им предложим допълнителни услуги като готвач, който да приготви менюто им специално за тях на място във вилата или да пазаруваме и доставим хранителните им продукти, така че да ги улесним и отменим, за да могат да си почиват пълноценно и да се насладят на всеки момент от  своята лятна ваканция.

S.B.: Какви мерки за безопасност, свързани с настоящата ситуация с COVID- 19, предприемате при настаняване във вилите?

Г-жа Папуниду: Настоящата ситуацията е изключително предизвикателство, ние предприехме и продължаваме да предприемаме всички необходими мерки, следим и спазваме предписанията, протоколите и препоръките, за да можем да гарантираме безопасността както на нашите гости, така и на служителите ни. Всяка вила се почиства старателно съгласно утвърдените мерки за безопасност и превенция с подходящи почистващи препарати и дезинфектанти, всички повърхности се обработват изрядно с професионална парочистачка, като се обръща специално внимание на повърхностите в кухните и бани. Всички служители са инструктирани да се грижат за своята безупречна хигиена и да използват дезинфектанти, да мият ръцете си старателно, да носят предпазна екипировка (маска и ръкавици) по всяко време и ежедневно се измерва температурата им. Служителите ни преминават обучение и инструктаж как да реагират адекватно при установяване или съмнения за случай на зараза. Вилите на Ermia са добър избор за спокойна и безопасна почивка във времената на COVID-19.

S.B.: Какъв е профилът на гостите на Ermia Hotels and Resorts?

Г-жа Папуниду: Тъй като компанията ни управлява различни видове имоти, бих казалa, че основната обща черта, която нашите гости споделят и оценяват е индивидуалният ни подход и усещането, че се отнасяме с тях приятелски, но същевременно и изключително професионално. Ние взимаме под внимание и най-дребния детайл в обслужването и винаги се опитваме да направим всичко възможно, и дори повече от очакванията и желанията им, за да се чувстват добре. Наистина е удовлетворяващо, че имаме много редовни гости, които са доволни от нашите услуги и всяка година избират отново да резервират своята лятна или зимна ваканция си във вилите и хотелите на Ermia. За нас това е най-голямата награда за труда и старанията ни!

S.B.: Nefeli се утвърди също и като популярно място за провеждане на сватбени тържества и социални и корпоративни събития на Халкидики. Какви събития и клиенти привличате тук? Ще отрази ли ситуацията на бизнеса със събития през настоящата и следващата година?

Г-жа Папуниду: Наистина Nefeli Estate се разви като популярнa локация за сватби и ние сме изключително горди с това! През годините в Nefeli Estate се състояха много и разнообразни събития – от романтични сватбени церемонии на плажа в тесен кръг и символична размяна на обети до големи тържества, годишнини, кръщенета и плажни партита. Трудно е да се дефинира еднозначно профилa на гостите ни тук, тъй като като всяка двойка и всяко събитие са различни и уникални. Голяма част от двойките със сигурност са привлечени от изключителната красота на пейзажа и романтичната обстановка на Nefeli Estate – неповторимата атмосфера на самия бряг на морето, зеленината и простора и невероятните залези…  наистина е трудно човек да устои на цялата тази романтика!

Със сигурност ситуацията през настоящата година оказа значително влияние върху възможността за провеждане на сватби и събития и се наложи голяма част от планираните мероприятия да бъдат отложени за 2021 г. , което от своя страна прави следващият сезон изключително натоварен още отсега!

S.B.: Какви са Вашите прогнози за туристическия пазар през тази и следващата година? Какви тенденции наблюдавате и как смятате да се адаптирате към тях?

Г-жа Папуниду: Наистина е трудно да се каже какво ни предстои в бъдеще и настоящата 2020 година ни показа всъщност колко крехки и „слаби” сме всички, когато сме изправени пред истинско предизвикателство. Със сигурност бих искала да видя светът ни да се върне към нормалния си ритъм възможно най-скоро, но може би с по-голяма осъзнатост и грижа към заобикалящата ни среда, с повече любов към природата и с уважение към ценността на самия живот. Що се отнася до пътуванията и туризма, надявам се, че всички се убедихме колко важна е устойчивостта в туризма и колко необходима е инфраструктурата за развитието му. Надявам се всеки един от нас – и хотелиери, и гости – да е научил урока си и всички да излезем от тази криза по-добри и по-мъдри!

S.B.: Какъв съвет бихте дали на всички любители на гръцкото крайбрежие относно планирането на почивката им през тази година, така че да могат да се насладят без притеснения на страхотните възможности, които предлагате?

Г-жа Папуниду: Смятам, че тази година Гърция е още по-красива от всякога! Със сигурност е по-малко населена с туристи, дори в момента има възможност да посетите популярни туристически места, които обикновено са заети още преди началото на сезона. Това е чудесна възможност за туристите да разгледат дестинацията много по-спокойно от обикновено! Повечето места за настаняване, включително и нашите, предприемат всички необходими мерки за безопасност и превенция, така че Гърция наистина е сигурна и безопасна дестинация, в която да почивате с удоволствие!

 

Повече информация относно обектите на Ermia Hotels & Resorts може да получите тук:

www.ermiaresorts.com

www.nefeliluxuryvillas.com

www.amaryllisparos.gr

www.banskohotelpremier.com

 

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.