КРАСИВИ ПРЕЗ ЗИМАТА

Когато температурите навън ни напомнят, че зимният сезон е в разгара си, а Коледните празници са само след месец, е време да противодействаме на липсата на слънчева светлина със серия от разкрасителни процедури, които да ни върнат настроението.

Консултираме се с д-р Петрана Каляшева, дългогодишен специалист в сферата, кои са най-подходящите манипулации, как да ги комбинираме за най-голям ефект и може ли естетичната дерматология да помогне, стресът и ниските температури да не оставят белези върху нашите лица.

 

S .B.: Д-р Каляшева как да се погрижим за кожата си през предстоящите зимни дни, когато кожата ни е изложена на агресивното влияние на студените климатични условия?

Д-р Каляшева: Най-подходящи за студените климатични условия са защитните кремове, които се различават с по-гъста консистенция и имат по-богато съдържание на подхранващи съставки. Тяхната цел е да подсилят защитните функции на кожата, като по този начин я предпазват от действието на вятъра, дехидратацията и студа. Пациентите често ме питат кой крем ще им препоръчам – идеалният крем за този сезон трябва да осигурява ненаситени мастни киселини и други липиди, които да подпомогнат функциите на защитната бариера на епидермиса. Много често се случва пациентите да забравят продуктите с UVA и UVB защита – макар и слънцегреенето да е по-слабо, не бива да ги изключваме от ежедневната ни грижа.

S .B.: Има ли процедура или съчетание от процедури, които е подходящо да направим в периода сега, в който сме по-домашно ориентирани за да се радваме на добрия резултат пролетта?

Д-р Каляшева: Зимата определено е сезонът, в който имаме най-богат избор от процедури, които можем да направим. Освен хиалуроновите филъри, ботокса, скинбустерите и мезотерапиите, през този сезон можем да направим и пилинги. Също така през този период може да се възползваме от слабото слънцегреене и да направим процедури за лазерно и фотоподмладяване като IPL за премахване на петна и радиочестотен лазерен фраксел. Също така сезонът е подходящ и за неоперативна блефаропластика, с която да се погрижим за лекото отпускане на кожата в зоната около очите.

.B.: Тази година Коледните и Новогодишни дни ще са по-различни за всички нас, но какво да направим за себе си за да си подарим една по-свежа и красива визия за празниците?

Д-р Каляшева: Естетичните процедури са най-добрият вариант за бързо освежаване на кожата и възвръщане на младежкото излъчване на лицето, така че да сме готови за празниците. Поставянето на скинбустери и мезотерапии подпомага възвръщането на хидратацията на кожата, а с хиалуроновите филъри можем да възстановим изгубените в следствие на възрастта обеми. Началото на месеца е изключително подходящ за лазерните процедури като IPL, който да заличи петната, които сме получили през летния сезон, както и ако имаме т.нар. „старчески петна“. Също така е подходящо и за лазерния ресърфейсинг – с негова помощ се стимулира интензивното образуване на колаген и по този начин се постига подмладяване на кожата и заличаване на белезите. Така ще е преминал краткият възстановителен период след процедурата и ще бъдем готови за празниците. Не бива да пренебрегваме и зони като шията, деколтето и ръцете, които също като лицето са изложени на студеното време. Пациентите често не обръщат внимание на тези зони  които, обаче, издават състаряването.

.B.: Да очакваме ли предпразнични изненади от Вас към клиентите и предлагате ли възможност да подарим на близките и приятелите си подаръчен ваучер за разкрасителна процедура при Вас?

Д-р Каляшева: Разбира се! С наближаването на празниците сме подготвили специални предложения за нашите пациенти, като те ще обхващат както естетичните процедури, така и лазерните процедури и медицинската козметика. Винаги съм държала на високата квалификация на лекарите в клиниката ми, както и на личното отношение към всеки един пациент, затова и решихме да зарадваме пациентите ни с подаръчни предложения. Колкото до ваучерите – да, центърът ми предлага такива целогодишно, с луксозна визия, като дори можем да изпратим такъв и с куриер.

 

За повече информация и лична консултация с д-р Петрана Каляшева, можете да си запишете час на GSM: +359 886 888 668, +359 885 880 990, www.drkaliasheva.com

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.