КРАСИВИ И СЛЕД ЛЯТОТО

Когато слънцето, безсънните вечери и летни коктейли са оставили своя отпечатък по кожата и добрата ни форма, се питаме какви са ходовете ни сега? Залагаме на сигурно и търсим препоръки от опитен дерматолог. Кои са подходящите интервенции след ваканцията или до следващото ни пътуване и може ли да правим и през почивния период поддържащи и освежаващи процедури? Получаваме компетентни отговори от д-р Петрана Каляшева, която винаги знае как да ни накара да се почувстваме красиви отново.

 

S.B.: Д-р Каляшева кои са процедурите, които можем да правим без проблем като поддържащи през летния сезон, между пътуванията и почивките ни?

Д-р Каляшева: Процедурите по поставяне на хиалуронови филъри и ботокс, както и поставянето на скинбустери и мезотерапии  могат да се извършват и през летния сезон, независимо от слънцегреенето. Също така през слънчевите месеци можем да заложим на различни терапии за почистване и освежаване на лицето, които да бъдат съобразени със състоянието на нашата кожа.

S.B.: А с какво да започнем възстановяването на кожата на лицето след ваканционния период?

Д-р Каляшева: Най-честият проблем е дехидратирането на кожата след летния сезон, което създава изморен и състарен вид на лицето. Затова поставянето на скинбустер или мезотерапия за хидратация на кожата е безспорно едно от най-добрите решения за моментно възвръщане на свежо и сияйно излъчване. Друг вид процедура, с която можем да започнем възстановителния процес, е оформянето на лицевия контур. С помощта на хиалуроновите филъри можем да възвърнем загубата на обем в някои части от лицето и така да постигнем освежаване. Освен това можем да направим и кислородна OXY терапия или диамантено микродермабразио, които допълнително да освежат нашата кожа.

S.B.: Мит ли е твърдението, че филъри и ботокс имат сезонност на поставяне и лятото не е подходящ период за това?

Д-р Каляшева: Несъмнено това схващане за поставянето на филърите и ботокса е мит, защото тези две процедури могат да се извършват целогодишно и не е необходимо да се съобразяваме със спецификите на сезоните. Особено след като лицето ни претърпява промени в следствие на слънцегреенето, тези процедури могат да се извършват и през летния период. Така например когато присвиваме очи за да ги предпазим от слънцето образуваме бръчки, които могат да се третират с ботокс. Освен това, под действие на слънчевите лъчи се получават различни изменения в структурата на лицето като леко провисване и задълбочаване на бръчките в някои зони, което може да се запълни с хиалуронов филър и така да възвърнем красивите форми на лицето ни.

S.B.: Вашата препоръка за хранителен режим и процедури за тяло след ваканцията? Знаете, много от нас прекъсват спортните активности през лятото и съчетани с повече излежаване на плажа и кулинарни удоволствия, често ефекта е няколко килограма в повече.

Д-р Каляшева: Каквото и решение да вземем за да поддържаме форма, за да има задоволителен ефект върху тялото ни е необходимо да спазваме както хранителен режим, подходящ за нашия организъм, така и да тренираме редовно, като в съчетание с това да се извършват процедури, които да подсилят ефекта на стегнато и красиво тяло. Такива процедури са апаратните процедури като Body FX, който третира целулита, и радиочестотната терапия, която повлиява горния слой на кожата.

S.B.: Какво да правим ако след дългото слънцегреене са ни се появили пигментни петна по лицето и тялото?

Д-р Каляшева: С този проблем се сблъскват голям процент от хората, които са се подлагали на продължително слънцегреене. Много често, в резултат на това, се забелязва появяване на пигментни петна не само по тялото, но и по лицето, които ни дразнят. Процедурите за заличаване на петна се правят през късната есен или зимата, когато не сме толкова подложени на слънчеви лъчи. За да се постигне максимален ефект препоръчвам на пациентите си комбинация от пилинг терапия и IPL апаратна процедура, но единствено през късната есен или зимата.

S.B.: Издайте ни поне едно ваше лично правило за идеално поддържана визия независимо от сезона, винаги изглеждате безупречно!

Д-р Каляшева: Много е важно да се използва слънцезащита, защото слънцето уврежда кожата и може да ни накара да изглеждаме с няколко години по-стари. Също така препоръчвам да се използват хидратиращи кремове, съобразени с вида на кожата ни. Не трябва да забравяме, че е много важно да обръщаме внимание както на лицето, така и на зони като шията, деколтето и ръцете, които издават остаряването на кожата. Аз лично периодично поставям скинбустери в тези зони и силно го препоръчвам и на пациентите си. Много е важно да не прекъсваме тренировките си за поддържане на стегнато тяло за дълъг период от време и да спазваме подходящ за нас хранителен режим.

 

За повече информация и лична консултация с д-р Петрана Каляшева, можете да си запишете час на GSM: +359 886 888 668, +359 885 880 990 www.drkaliasheva.com

 

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.