ДА ПРЕВЪРНЕШ СПОРТА В НАЧИН НА ЖИВОТ

Радка Чернев е от онези жени, които винаги са в отлична форма и лесно могат да те мотивират да направиш спорта част от живота си. За нея той е лайфстайл и винаги е бил неин спътник. Още 8 годишна тя започва да се занимава с народни танци, а фитнес залата за първи път посещава преди 15 години – след раждането на малката си дъщеря.

Съдбата свързва живота й и в професионален план със спорта. Тя става част от екипа на веригата Orange Fitness преди повече от 12 години – първоначално в Orange Fitness Варна от откриването му, а вече от 6 години в Orange Fitness София.

Като човек със спортен дух , освен че тренира редовно в клуба, води и заниманията по народни танци, където успява да обедини хора от всякаква възраст с любов към танца. Вдъхновява ни с професионализмът, с който изпипва всеки дребен детайл от работния процес в Orange Fitness и лекотата, с която съчетава всичките си ангажименти със спорта. Как тази симбиоза е напълно възможна, разбираме лично от нея:

 

S.B.: Каква е вашата лична философия за поддържане на добра форма?

P.Ч.: Моето мото за поддържане на добра форма предполага не само да бъдем стройни и красиви, тя означава нашето тяло да бъде здраво и функционално, което да ни гарантира добро качество на живот.

S.B.: Как успявате да сте успешна, работеща жена и същевременно да спортувате така активно? Вашата препоръка към жените, които намират оправдание, че времето не им достига за спорт?

P.Ч.: За мен основно предимство е това, че работя в най-добрия спортен клуб, което ми дава достъп до разнообразни тренировки и ми позволява да ги посещавам, без да губя време за придвижване в града. За да бъда честна обаче, трябва да кажа, че, ако се случи да изгубя мотивация, дори фактът, че залата е зад гърба ми, не ми пречи да си намеря извинение и да пропусна тренировка. Мисля си, че това дали ще намерим време и възможност да спортуваме, напълно зависи от това дали имаме достатъчно силна мотивация, дали желанието ни да изглеждаме и да се чувстваме добре е достатъчно силно.

Не мисля, че е редно да давам препоръки, вместо това бих искала да пожелая на всички Ваши читатели и мъже и жени  винаги да се чувстват прекрасно и да се грижат за себе си по начин, който отговаря на тяхната философия и интереси.

S.B.: Какъв е пътя към красиво оформеното тяло? Комплексни усилия или въпрос само на правилен спортен режим е успешната формула?

P.Ч.: Вместо „комплексни усилия“ бих използвала „начин на живот“. Не е правилно да възприемаме грижата за себе си като нещо сложно и изискващо усилия и в същото време – спорадично. Тя трябва да бъде част от нашето нормално ежедневие – нещо като да си измием зъбите или да си вземем душ.

Разумното хранене, двигателната активност и пълноценната почивка(сън) са три важни компонента, от които зависи добрата форма. За съжаление, нито един от тях не може да компенсира липсата на другите два, така че определено говорим за комплекс.

S.B.: Какъв е подходът към клиентите в Orange Fitness, който ви отличава от останалите спортни центрове на пазара?

P.Ч.: Това, което отличава Orange Fitness от останалите места за спорт и релакс е в две посоки: от една страна луксозно, 5-звездно обслужване, а от друга – качествено ниво на фитнес тренировките , които при интерес имат възможността да бъдат съпроводени и от персонален треньор. Това са  тренировки, които изискват от треньора не само познаване на фитнес методики, но и още по-задълбочено познаване на човешкото тяло в неговата сложна цялост, където всичко влияе на всичко друго. Този тренировъчен подход може де бъде определен като „Умни тренировки“.

S.B.: Какви специалисти можем да открием тук?

P.Ч.: В Orange Fitness се гордеем най-вече с персоналните си треньори. Екипът, който работи на басейна, отдавна е популярен с това, че може да направи от почти всяко дете и възрастен отличен плувец.

Работещите специалисти в тренажорна зала и в групови програми, освен всичко друго, владеят и рехабилитационни фитнес методики. Те умеят да коригират мускулен дисбаланс и да възстановят нормалната функционалност на тялото, да коригират стойката, да снемат болката при определени състояния. Част от тях по образование са кинезитерапевти и рехабилитатори.

S.B.: Трябва ли да променяме вида спортна активност в различните периоди от живота си?

P.Ч.: В течение на времето тялото ни търпи разнообразни промени. В различните етапи от живота си се чувстваме по различен начин, имаме различни нужди. Начинът, по който тренираме, трябва да съответства на процесите, протичащи в организма ни през различните етапи от нашия живот. Така че, да, уместно е да променяме при необходимост вида и характера на спортните активности.

S.B.: Вашата лична мотивация да спортувате и съвет към нашите читатели, които искат да направят спорта част от живота си?

P.Ч.: За мен е важно и основно да се чувствам добре в кожата си. Вярвам, че доброто самочувствие си заслужава да инвестираме в него!

 

Повече за Orange Fitness можете да откриете на: www.orangefitness.bg

 

Снимки: Васил Къркеланов

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.